Startsida / Inlägg

E3 2017: Här är schemat för alla presskonferenser

av Effie Karabuda
e3schema0

Som vi har längtat! I helgen drar spelmässan E3 igång – vilket innebär stora nyheter från bland annat Microsoft, Nintendo och Electronic Arts. Kolla in alla hålltider här.

Det är i Los Angeles som allt händer. Där drar spelvärldens viktigaste event, E3, igång redan nu på lördag. Vandra runt på mässgolvet och klämma på konsoler och osläppta titlar i all ära – men det är på presskonferenserna som de bästa hemligheterna avslöjas.

Hela jippot kommer att visas live här på Aftonbladet Spela. Ni läsare kommer även att kunna chatta med mig under sändningarnas gång.

Ni som missar nattens shower kan kika på en sammanfattning av mig både på måndag, tisdag och onsdag morgon i Aftonbladet Morgon som sänds live på sajten och på TV3. Mina inhopp läggs också upp i efterhand på Spela med Effie.

markLördag 10 juni

Electronic Arts

swb3

Tid: kl. 21.00

Effies förväntningar: En hel del sportspel. Samt gameplay från kommande ”Star Wars Battlefront 2”. Om vi har tur kanske vi får reda på mer om det andra ”Star Wars”-äventyret signerat ”Uncharted”-författaren Amy Hennig. Även Bioware lär avslöja en sprillans ny titel. Jag tror mig också veta att ett helt annat superhemligt, svenskt och mycket efterlängtat äventyr ska presenteras…

markSöndag 11 juni

Microsoft

scorpio

Tid: kl. 23.00

Effies förväntningar: Stort fokus på den mest kraftfulla konsolen någonsin – Xbox Scorpio. Vi kommer att få se hur den ser ut, veta mer om hur den faktiskt fungerar och med största sannolikhet kunna ringa in ett releasedatum. Kanske får vi ta en titt något ”Halo”-relaterat, förtjusande piratleken ”Sea of Thieves” och en drös med racingspel.

markMåndag 12 juni 

Bethesda

quake

Tid: kl. 04.00

Effies förväntningar: Snälla snälla, nästa del av ”Elder Scrolls”? Jag skiter i allt annat! Skämt åsido. Här presenteras kanske gamingvärldens tyngsta spel som ”Quake Champions” och en och annan VR-version av ”Fallout” och ”Doom”.

PC Gaming show

Tid: kl. 19.00

Effies förväntningar: Ni får jättegärna kolla om ni vill. Men jag känner instinktivt att…

aint-nobody-got-time-for-that

Ubisoft

farcry

Tid: kl 22.00

Effies förväntningar: Utan tvekan den knäppaste konferensen. Här blir det kycklingdräkter, gruppdans, ösiga discolåtar och lite halvt dåligt tajmade skämt. Tyvärr programleder inte den omtyckta skådisen Aisha Tyler i år, utan det är utvecklarna själva som håller i taktpinnen. ”Assassin’s creed”, ”Far Cry 5” och kanske Malmö-utvecklade ”Avatar”-spelet blir några av punkterna som kommer att bockas av.

markTisdag 13 juni 

Sony
thelastofus2

Tid: kl. 03.00

Effies förväntningar: Playstation brukar vara väldigt måna om att behaga fansen. Oftast kör de på med många oväntade spelsläpp och sparar en riktigt rolig surpris till slutet. ”The Last of Us 2” och Hideo Kojimas ”Death Stranding” lär garanterat skapa en kaosartad stämning i publiken. En stor del av strålkastarljuset kommer också att riktas på Playstation VR.

Nintendo

supermarioodyssey

Tid: kl 18.00

Effies förväntningar: Det är nu den japanska favoriten ska visa vad Switch verkligen går för – utan klassiker som ”Zelda” och ”Mario Kart”. Höjdpunkten lär bli ”Super Mario Odyssey”. Det ryktas även om ett annat Mario-spel med kaniner. Spännande.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB