Startsida / Inlägg

Glädjebeskedet: Snart släpps ”Kingdom Hearts III” – efter 12 års väntan

av Effie Karabuda
kingdomhearts_iii

Det är knappt man kan tro att det är sant. Den avslutande delen i den otroligt omtyckta ”Kingdom Hearts”-serien lanseras nästa år – med ”Toy Story”-inslag.

Vi har vankat fram och tillbaka tills solen har gått ner, och sedan upp igen. Dragit oss själva i håret så att tjocka tussar lossnat och fallit till marken. Ställt oss frågan ”är livet verkligen värt att leva?”. Men så plötsligt hörde gaminggudarna våra tysta men ihärdiga böner. ”Kingdom Hearts III” är på väg.

Under Disneys D23-presentation avslöjades det att spelet kommer att släppas under 2018. Sedan 2005 har vi väntat på en rättmätig uppföljare till den omåttligt populära Disney-spelsagan, men det enda som erbjudits har varit några remaster-versioner hit och dit. Det är därför till mångas stora förtjusning att det tredje och sista kapitlet är i utveckling.

Bara fram till punkten då releasen utannonserades hade i alla fall jag puttat fram konfettikanonen – vilket gjorde det hela nästintill överväldigande när det blev klart att karaktärerna från Pixars ”Toy Story” kommer att förgylla äventyret. I trailern sammanstrålar bland annat Sora, Långben och Kalle med kultfilmens stjärnor Rex, Woody och Buzz Lightyear.

Titeln kommer att gå att köpa till både Playstation 4 och Xbox One.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB