Startsida / Inlägg

Här är första bilderna på Ataris nya konsol

av Effie Karabuda
ataribox

Speltillverkaren Atari är tillbaka med något som får retrofansen att jubla – nämligen konsolen Ataribox. Ta och kika på Sony, Nintendo och Microsofts nya konkurrent… 

Atari är upphovet till många nostalgiska minnen hos den lite äldre generationen gamers. Men företaget som startades av grundarna till spelautomaten Pong, har inte blomstrat på ett bra tag. Tills helt nyligen då de äntligen bestämde sig för att återvända till hårdvarumarknaden.

Under mässan E3 hintade Ataris VD Fred Chesnais om företagets otippade comeback och publicerade i samma veva en mystisk 22-sekunders-trailer. Nu ser det ut som att saker och ting börjar uppdagas på riktigt.

Ataribox är under utveckling och blir därmed den första konsolen som släpps av tillverkarna på över 20 år. Chesnais har sedan tidigare berättat för Gamesbeat att maskinen ska vara byggd på PC-teknologi. I ett nyhetsbrev som släpptes idag förklarar också teamet från Atari att målet är att skapa en ny produkt som är sann mot deras kulturarv, men som samtidigt ska tilltala både gamla och nya fans.

Det märks tydligt att konsolen med sina träpaneler och vita logga är inspirerad av den klassiska Atari 2600 från 1978. Men det kommer även lanseras en mer modern version med svart panel och röd logga. Det finns en HDMI-port, fyra stycken USB-portar och stöd för ett SD-kort.

ataribox01
Foto: Atari
ataribox02
Foto: Atari
ataribox2
Foto: Atari
ataribox3
Foto: Atari

Tanken är att Atariboxen ska innehålla både retrospel samt lite nyare innehåll (snälla ge oss ”Rollercoaster Tycoon”!).  Än så länge kan vi nog bara spekulera i vilka titlar som kommer att återupplevas och när varan finns ute i butik. Men vi vet i alla fall att den lär avnjutas inom en snar framtid.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB