Startsida / Inlägg

Han betalade 340 000 kronor – för att se ut som ”Final Fantasy”-karaktären

av Effie Karabuda
amirul_finalfantasy
Foto: miyyo_rizone/Square Enix

Entreprenören Amirul Rizwan Musa opererade sitt ansikte för hundratusentals kronor – i hopp om att likna Squall Leonheart från rollspelsserien ”Final Fantasy”.

21-åriga Amirul Rizwan Musa från Malaysia hade en önskan; att se ut som den stiliga huvudkaraktären i japanska ”Final Fantasy VIII”. Han lade därför över 340 000 kronor på plastikkirurgi för att få exakt samma look som sin idol – minus hjältens stora ärr vid ögonbrynet.

På nätet går Amirul under namnet Miyyo RizOne och är en känd modell som driver ett eget sminkföretag. Hans skönhetsingrepp har uppmärksammats i intervjuer världen över, bland annat i hemlandet där tidningen Harian Metro har skrivit om kritiken som 21-åringen fått utstå. När bilderna på ansiktsförändringen blev virala tog det inte lång tid innan hatkommentarerna strömmade in.

”Jag har oavbrutet fått flera samtal och meddelanden från allmänheten som bara är ute efter att fördöma mig. Ännu värre är det när folk möter mig face-to-face bara för att förolämpa mig.”, berättar han för Harian Metro (via AsiaOne).

amirulföreefter
Amirul före och efter operationen. (via Harian Metro)

Men det finns en anledning till varför Amirul ville göra om sitt utseende. Som 16-åring drabbades han av vattkoppor som lämnade tydliga spår över hela ansiktet – vilket i sin tur påverkade självbilden. Till kinesiska SCMP förklarar modellen sitt beslut att lägga sig under kniven.

”Jag var besatt av animekaraktärer och skämdes över hur jag såg ut på den tiden, så jag bestämde mig för att genomgå plastikkirurgi för att höja mitt självförtroende.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB