Startsida / Inlägg

”CS:GO”-mästarna fick aldrig sina prispengar – har väntat i 1 år

av Effie Karabuda
csgoteamargentina
Skärmdump: Youtube

Team Argentina kammade hem silverpokalen och 20 000 dollar i förra årets världsmästerskap i ”CS:GO”. Men än har inga kronor rullat in på spelarnas konton. 

6 oktober år 2016. Team Argentina kliver stolt upp på scenen och tar emot publikens jubel i CS:GO World Championships. De har precis vunnit med en hårsmån mot Team Denmark, lyckats ta sig till finalen och är i extas. 20 000 dollar – nästan 167 000 kronor – blev till slut deras gemensamma vinst. Men då visste de inte att pengarna skulle gå upp i rök.

”Det argentinska CS:GO-teamet har inte fått sina utbetalningar än, och vi fick aldrig vår utbetalning för vårt jobb i de spanska och portugisiska streamingkanalerna”, säger Team Argentinas lagkapten, Martin Biolchi, till Kotakus e-sportsida Compete.

Även Team Denmark som hamnade på tredje plats har råkat ut för samma miss, rapporterar Compete. Spelaren Casper ”Cadian” Møller twittrade att de fortfarande inte mottagit sina vinster efter snart ett år.

Arrangörerna, E-Frag, skyller strulet på sponsorn Azubu – en streamingsajt för e-sport som konkurrerar med Twitch. Sponsorn har ställts mot väggen och advokater har kallats in för att sätta press på dem, förklarar anordnarna i ett Twitlonger-inlägg. Azubu säger att de inte haft tillräckligt med pengar för att kunna dela ut vinsterna, men samtidigt har de köpt upp hemsidan Hitbox för miljontals dollar.

E-Frag lovar att betala ut prispotten med sina egna pengar om man inte hittar en lösning på konflikten. Exakt när det här kommer att ske är ännu oklart.

”Det är en väldigt skamlig situation att vara i och vi ber så hemskt mycket om ursäkt för att vi har brutit ert förtroende, men i det här fallet står vi verkligen handfallna.”, skriver företaget.

I min mening är det är inte bara spelarnas tilltro som står och vinglar – även vi tittare börjar tvivla på hur väl etablissemanget faktiskt fungerar när såna här tabbar begås. E-sporten må vara ung, men den bör klara av något så basalt som att skicka ut lönecheckar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB