Startsida / Inlägg

Läcka: Då släpps ”The Sims 4” till konsol

av Effie Karabuda
thesims4konsol

Än så länge har superhiten ”The Sims 4” bara funnits till datorer. Men snart kan konsolägarna skatta sig lyckliga – om man ska tro läckan på Microsofts hemsida… 

I höst smäller det! Då gör ett av världens mest populära spel, ”The Sims 4”, en comeback till konsolerna. På Microsofts hemsida har titeln redan poppat upp i butiken med ett releasedatum – den 17 november.

Däremot vet vi inte prislappen eller om spelet tänker lanseras ihop med en expansion. Men när man förbokar får man prylpaketet ”Perfect Patio Stuff” som innehåller bland annat bubbelpooler, kläder och annan dekor.

Simulatorn kommer alltså med största säkerhet att säljas till Xbox One. Om det här också gäller Playstation 4 är fortfarande oklart. Men jag skulle tippa på att Electronic Arts planerar ett släpp till båda konsolerna och kommer att pytsa ut all officiell info på mässan Gamescom i augusti.

Den senaste gången serien gjorde entré på konsol var när ”The Sims 3” lanserades till Xbox 360 och Playstation 3 – ett år efter sitt PC-släpp. Nu har det dock dröjt nästan tre år för ”The Sims 4” att ta steget ut till tv-apparaterna.

Men jag har i alla fall alltid haft ett inneboende hopp om att spelet skulle röra sig till andra plattformar, även om konsolversionerna rent historiskt sett har varit rätt så skrala. Nåväl. Det kanske är nu det vänder!

Uppdatering: ”The Sims 4” släpps även till Playstation 4. Här är Sonys utannonsering

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB