Startsida / Inlägg

Oöppnad ”Super Mario Bros.” såld för 246 000 kr

av Effie Karabuda
supermariobrosebay

En så gott som ny förpackning med retropärlan ”Super Mario Bros.” såldes för 246 000 kr på Ebay. Exemplaret är en av de tidigaste versionerna av det ikoniska spelet. 

Ruvar du möjligtvis på ett ”Super Mario Bros.” nere i källaren? Då finns det en chans att du även sitter på en fet pengagömma – i alla fall om det råkar vara en riktigt unik kopia.

Kultklassikern till konsolen NES köptes nyligen för 30 100 dollar, det vill säga för nästan exakt 246 000 kronor, på auktionssajten Ebay. Budgivningen drogs igång av säljaren DKOldies som är en retrospelshandel i Pennsylvania, USA.

VD:n för företaget, Drew Steimel, berättar för sajten Kotaku att titeln har legat orörd på kontoret i flera år tills han slutligen bestämde sig för att släppa taget om ägodelen. Däremot vet inte Steimel hur spelet hamnade i butiken.

”Jag önskar att jag visste hur jag fick det”, säger han till Kotaku.

supermariobros

För många kan den otroligt höga prislappen verka något suspekt, eftersom att ”Super Mario Bros.” ändå är ett rätt så vanligt NES-fynd. Ofta kan man hitta en kassett för blott en hundring ute på marknaden. Men den här versionen är mer speciell än man kan ana. Den ser ut att vara i nyskick, är helt förseglad och i ett originalpaket som kallas för ”hangtab box” – vilket innebär att den har en liten plastflik som gör att man kan hänga upp förpackningen.

En känd samlare konstaterade på NintendoAge-forumet att det finns omkring ett dussin av dessa obrutna ”Super Mario Bros.”-spel i hela världen. Och med största sannolikhet är den nyss sålda kopian den mest välbehållna av dem alla.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB