Startsida / Inlägg

Succésiffrorna: Så många Switch-konsoler har Nintendo sålt

av Effie Karabuda
switchsales

De misslyckade Wii U-dagarna är över. Nintendos nya Switch-konsol har sålt som smör – på bara några månader. 

Många tvivlade på att den japanska speljätten någonsin skulle återhämta sig efter Wii U-floppen. Men tack och lov blev Switch räddningen för Nintendo. Mellan 3 mars och 30 juni har konsolen sålts i över 4,7 miljoner exemplar världen över, rapporterar engadget.com.

Totalt har Wii U över 13,5 miljoner sålda enheter – men om köplusten fortsätter i den här takten ser det ut som att Switch kan klå sin föregångare.

Och spelen är minst lika framgångsrika. 3,9 miljoner kopior av ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” har hittat hem till den nya hårdvaran, samt 3,5 exemplar av ”Mario Kart 8 Deluxe” och 1,1 miljoner av ”Arms”.

Dock leder fortfarande Playstation 4 med sina 6 miljoner efter blott 4 månader ute i butik – så få inte hybris nu, Nintendo! Skämt åsido, det är ändå härligt att fanboyfavoriten har tagit sin rättmätiga plats uppe på tronen igen.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB