Startsida / Inlägg

EA-chefen avslöjar: Vi tänker inte överge ”Mass Effect”-serien

av Effie Karabuda
Foto: EA
Foto: EA

Det har länge ryktats om att den storsäljande rollspelsserien ”Mass Effect” ska läggas ned. Men nu hävdar EA-chefen Patrick Söderlund den totala motsatsen. 

Det har varit en stormig tid för Biowares sci-fi-rollspel. När seriens fjärde och fristående del ”Mass Effect: Andromeda” släpptes, strömmade kritiken in från alla håll och kanter – både från fansen och folk som hade arbetat med titeln. Man klagade på att animationerna var sjaskigt gjorda, att storyn var för spretig och storleken alldeles för ambitiös.

På grund av floppen bestämde sig utvecklarna för att inte släppa något extra nedladdningsbart material till spelet. Och det gick till och med rykten om att det här var slutet för ”Mass Effect”. Men i en intervju med Gamereactor.eu från mässan Gamescom berättar Patrick Söderlund, Vice VD:n för Electronic Arts, att så inte är fallet.

”För ’Mass Effect’ som ett varumärke som har en så stor fanbase, och jag har sett folk säga ’åhnej, EA gör inte ett till ’Mass Effect’, ser jag ingen anledning till varför vi inte skulle vilja återvända till ’Mass Effect’. Varför inte? Det är ett imponerande universum, en älskad serie, har en stor fanbase och är ett spel som har gjort mycket för EA och Bioware”, säger Söderlund till Gamereactor.

me_

Den svenska spelbossen är inte heller rädd för att bemöta mothugget från communityt, men menar samtidigt att rymdäventyret har fått oförtjänt mycket hat.

”Min personliga åsikt är att spelet… Jag brukar inte göra det här, men det här är en av de få gångerna då jag känner att ett spel blev kritiserat lite mer än vad det förtjänade. Jag tycker faktiskt att det är ett väldigt bra spel. Ja, vi måste erkänna att det finns saker som vi hade kunnat göra bättre, absolut.  Men i det stora hela, om du köper spelet idag med allt om finns i det nu, tycker jag personligen att det är värt att köpa.”, förklarar han.

Trots vissa tveksamheter kring ”Andromeda”-släppet, finns det alltså hopp om att en ny ”Mass Effect”-saga är i görningen. Hur, var och när vi kommer att få ta del av upplevelsen återstår dock att se. Men Söderlund är säker på en sak; den måste bli bättre än föregångaren.

”Vi måste vara försiktiga med att när vi nu än tar tillbaka ’Mass Effect’, ska vi vara säkra på att vi kan göra det på ett relevant sätt och ta det till en fräsch och spännande plats. Det är mitt jobb, och Casey Hudsons jobb, och Bioware och Mass Effect-teamets jobb. Att fundera på hur det ska se ut, och det vet vi inte än, men det kommer vi att göra.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB