Startsida / Inlägg

Megasuccén ”Battlegrounds” snart större än ”Dota 2”

av Effie Karabuda
battlegrounds_dota

”PlayerUnknown’s Battlegrounds” fortsätter att stoltsera med sina rekordsiffror. I helgen var multiplayeräventyret bara några att få spelare från att klå ”Dota 2”.

För några få veckor sedan rapporterade jag om att onlinespelet ”PlayerUnknown’s Battlegrounds”, även kallat ”PUBG”, lyckats slå ”CS:GO” i antalet användare. Nu har samma sak hänt igen – fast med den minst lika tuffa konkurrenten ”Dota 2”.

I lördags hade ”Battlegrounds” totalt 810 000 aktiva spelare, vilket bara var 29 000 färre än PC-favoriten ”Dota 2” som nådde siffran 839 000. Studion Bluehole fortsätter alltså att imponera med sin storslagna succé, trots att titeln fortfarande befinner sig i en ofärdig ”early access”-version.

Egentligen är det inte så konstigt att ”PUBG” lider (eller snarare njuter) av en kraftig växtvärk. Utvecklarna är kända för att hålla en öppen dialog med sina fans på sociala medier och pytsar ständigt ut nya uppdateringar – något som säkerligen har bidragit till den snabba framgången. Dessutom har spelet ett tacksamt belöningssystem och väcker en nästintill manisk överlevnadsinstinkt som är svår att värja sig mot.

Utåt sett är det här kanske en så kallad ”overnight success”, men jag tror att vi hela tiden har väntat på att något som ”Battlegrounds” ska fylla ett stort tomrum i sin genre. Efter ”DayZ”-hajpen ville vi bara ha en värdig uppföljare. Och nu har vi verkligen hittat en.

Uppdatering: Nu har spelet gått om ”Dota 2” och är störst på plattformen Steam med totalt 877 000 aktiva spelare.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB