Startsida / Inlägg

Modern N64-kontroll finansieras av fans – på bara en dag

av Effie Karabuda
n64kontroll

Den gamla handkontrollen till Nintendo 64 är älskad av många, men också ökänd för sin otympliga design. Nu får fansen äntligen en ny och mer ergonomisk modell. 

”Next gen” indränkt i 90-talsnostalgi. Retro Fighters tolkning av Nintendo 64-tillbehöret är en dröm som blivit till verklighet. Den gamla originalkontrollen utmärktes för sina tre (!) utstickande grepp – som egentligen bara var i vägen och fick händerna att stelna till några timmar in i ”Goldeneye 007”. Men nu har en ny version lagts upp på Kickstarter.

Kampanjen gräsrotsfinansierades på endast en dag. Målet var att samla in 13 000 dollar, men i skrivande stund är summan snart uppe i 62 000. Den nutida handkontrollen har satt bekvämligheten i fokus och inspirerats av dagens Nintendo-, PS4- och Xbox-produkter. Retro Fighters har bland annat skrotat den klumpiga delen i mitten, lagt till en stadigare joystick, förstorat C-knapparna och ökat känsligheten i responsen.

n64m1 n64m2

N64-pärlan kan kopplas in direkt i retrokonsolen från 1997, men behöver en adapter om man vill använda den till PC. Priset ligger på 20 dollar, alltså ungefär 160 kronor. Räkna däremot med att fraktkostnaden kommer att landa på några hundralappar.

Handkontrollen planerar att skickas ut i november till alla som har stöttat projektet.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB