Startsida / Inlägg

Ubisoft öppnar ny studio i Stockholm – ska satsa på ”Avatar”-spelet

av Effie Karabuda
ubisoftstockholm

Speljätten Ubisoft fortsätter att växa inom Sverige. Nu öppnar de ett helt nytt kontor i Stockholm – med målet att göra en spelserie av ”Avatar”-filmerna.

Världens största filmsuccé tar ett kliv in i gamingvärlden. Och det är ett gäng svenskar som styr hela maskineriet. Totalt ska fyra stycken uppföljare till James Camerons ”Avatar” visas på bioduken fram till 2025, för att sedan släppas i spelformat.

I februari blev det klart att Malmö-baserade Ubisoft Massive har fått hedersuppdraget att förvandla äventyren på månen Pandora till polygoner – nu med draghjälp från företagets nystartade studio i Stockholm.

Arbetet i huvudstaden kommer att ledas av den före detta Dice-chefen och tillika ”Battlefield”-veteranen Patrick Bach. Han planerar att anställa totalt 100 utvecklare under de kommande två åren. Spelstjärnan är säker på att han inte behöver leta särskilt långt bort för att hitta det han söker.

 Det handlar egentligen inte om att flyga in folk från hela världen. Stockholm är en av världens bästa spelstäder. Jag tror att det finns en hel del spelutvecklare i Stockholm som är intresserade av den kanske lite annorlunda inställningen till att göra spel, säger han till TT.

Med ”Avatar”-filmerna som inkörsport, finns det även planer på att förverkliga egna projekt och idéer så småningom.

Förhoppningsvis blir den nya Stockholm-satsningen ännu ett kapitel i den svenska spelbranschens framgångssaga. Bach tror att vårt lands goda rykte beror på svenskarnas tradition av att skapa underhållning, samt intresse för teknik.

 Jag hävdar också att vi har väldigt god smak i Sverige och Skandinavien. Vi är inte mycket för att plagiera utan har en egen stil. Det uppskattar spelare väldigt mycket.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB