Startsida / Inlägg

Retrobonanzan fortsätter – snart släpps mini-C64

av Effie Karabuda
c64_mini

Mini-NES och mini-SNES. Nostalgisuccéerna återvänder en efter en. Nu avslöjar Retro Games Ltd att en liten version av hemdatorn Commodore 64 står näst på tur. 

Det är extremt tacksam att vara retrofantast i dagens spelklimat. Nintendo är i full fart med att pumpa ut miniversioner av sina mest älskade konsoler genom tiderna – NES och SNES. Och nu är ännu en klassiker på väg. Retro Games Ltd meddelar att man i skrivande stund håller på att utveckla en miniatyr av Commodore 64.

Den populära hemdatorn var som störst under 80-talet och gav upphov till en rad storsäljande titlar. Miniversionen har döpts till ”The C64 Mini” och kommer att innehålla 64 stycken inbyggda spel – däribland ”California Games”, ”Speedball 2”, ”Nebulus”, ”Slayer” och ”Paradroid”. Hårdvaran kopplas enkelt in till moderna tv-apparater genom en HDMI-anslutning och släpps ihop med en joystick som pluggas in i ett USB-uttag.

Retro Games Ltd hintar även om att det här bara är en av flera framtida produkter som ska lanseras i en större serie. Mini-C64 skickas ut till butikerna i början av 2018 och kommer att kosta omkring 80 euro. Men med tanke på Nintendos minikonsoler sålts för över tusingen, kan vi nog vara beredda på att priset stiger upp till ungefär 1600 kronor här i Sverige.

Det går att förbeställa mini-C64 från den här hemsidan redan nu.

c64_01 c64_03
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB