Startsida / Inlägg

Så får du ett bra lag i FIFA Ultimate Team – utan att öppna plånboken

av Leo Pettersson
fifaultimate
Foto: EA
Utan en bra elva i FIFA Ultimate Team halkar du snabbt efter. Men det behöver inte kosta en förmögenhet att göra vännerna avis på ditt lag. Följ bara de här tipsen…

markTjuvstarta i appen 

Börja forma ditt lag och byta till dig saker i applikation eller i webbläsaren innan spelet har släppts. Det finns ännu inget datum för när dessa verktyg blir tillgängliga, men de lär komma igång några dagar innan ”FIFA 18” lanseras.

Det finns flera anledningar till att tjuvstarta här. Bland annat får du ”daily gifts” genom att logga in, det vill säga gratis paket och belöningar i form av coins. Dessutom ges du möjlighet att köpa upp föremål billigt som kommer att säljas för mycket mer när spelet väl har släppts. Man bör absolut inte köpa paket vid det här tillfället utan coinsen ska i stället gå åt till att antingen förbereda en startelva eller bygga upp ett rejält lager av kontrakt som kan komma att mångdubblas i värde.

markSatsa först på billiga ligor

De senaste åren har det varit mer eller mindre meningslöst att göra startelvor med brons- eller silverspelare. Det är betydligt mer lönsamt att ha en eller två elvor med guldspelare. Man bör undvika framför allt Premier League, då den ligan alltid är dyrast. Numera kan La Liga och Serie A också kosta en del. Ett tips är att forma uppställningar från till exempel portugisiska eller ryska ligan först. Spelarna kommer inte att kosta mycket och deras färdigheter räcker gott och väl i början när man harvar sig igenom de lägre divisionerna.

markKöp och sälj vid rätt tidpunkter

Är du morgonpigg eller en nattuggla? Då har du tur, för det är nämligen på de okristliga timmarna som marknaden är som mest fördelaktig för köpare. Såväl spelare som klubbföremål (kontrakt, positionsbyten och så vidare) går för en mycket billigare peng.

När du sedan ska sälja är det helgerna som gäller. Fredag- och lördagkvällar kan du få mycket mer coins för dina bästa guldspelare. Så ha gärna lite is i magen.

markSpara alla silverspelare

Förra året introducerades vi till så kallade ”squad building challenges” – där man ska forma startelvor för att byta in mot härliga belöningar.

Vissa av dessa utmaningar är riktigt svåra och kräver inte sällan silverspelare från särskilda ligor eller nationer. Eftersom silverpaket köps långt mer sällan än guld och brons går rätt silverspelare för flera tusentals coins när de finns med i månadens eller veckans utmaningar.

Vill du satsa långsiktigt är det därför mycket ekonomiskt fördelaktigt att hålla på de silverspelare du får. Ena veckan kan din spelare säljas för 200 coins – nästa vecka kan samma spelare vara värd 6 000. Håll därför alltid koll på vilka utmaningar som är aktuella.

markSnåla i offline-matcher

Du kan forma en startelva med några riktigt skruttiga spelare som bara är till för att köra matcher mot datorn. Det ger två fördelar.

För det första får du belöningar av att klara av dessa matcher, och för det andra gör det att du kan fylla hela avbytarbänken och reservplatserna med ditt A-lag. På så sätt vilar dina bästa spelare utan att du slipper slösa coins på konditionskort.

Vill du få ut maximal effekt bör du dessutom snabbt sälja dina dåliga spelare först efter att kontrakten runnit ut.

markUtnyttja andras misstag

Detta är en tidskrävande och relativt svår process som kräver att du har god koll på marknaden.

Vad man gör är att man ställer in sökmotorn till att söka efter en viss typ av spelare till specifika direktköpspriser. Till exempel kan man söka på guldkortsbackar i Premier League till utköpspris om maximalt 600 coins. Om någon ens dyker upp efter sökningen köper du spelaren direkt. En tiondels sekund kan avgöra om du lyckas eller misslyckas.

De spelare du kommer över kan du sälja för mycket mer. Lägg helt enkelt ut dem till försäljning igen, men öka priset på direktköp med några hundra. Hela metoden går ut på att utnyttja de som har förvånansvärt dålig koll på spelares värden. Vissa vill bara ha in coins snabbt, och en sådan inställning lönar sig aldrig i längden. Men om någon ska dra nytta av deras misstag kan det lika väl vara du.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB