Startsida / Inlägg

Xbox One S går inte bra i Japan – säljs som DVD-spelare

av Effie Karabuda
xboxonejapan
Foto: Microsoft/Faster4Real

Att Microsoft floppar borta i Östasien är ingen hemlighet. Nu har en stor japansk elektronikkedja till och med börjat sälja Xbox One-konsolen som en DVD-spelare.

63 sålda enheter på en vecka – i ett land med 127 miljoner invånare. Och inte en kotte som dök upp på releasedagen. När man inte trodde att det kunde gå sämre för Xbox One bestämde sig The Bic Camera, en av japans största elektronikförsäljare, att klassa konsolen som en Ultra HD Blu-Ray-spelare, rapporterar sajten Kotaku.

Butiken i Yurakucho valde att marknadsföra hårdvaran främst som en DVD-spelare, i stället för en konsol. Foton tagna av Youtubern Gaijin Hunter visar hur elektronikkedjan har satt fast en lapp där det står ”Ultra HD Blu-Ray-player Xbox One S” i stora bokstäver. Högst upp har man skrivit ”superbilligt!” och ”rekommenderas!” följt av en nedre textrad som lyder; ”Om det är Xbox One S, så kan du även spela tv-spel”.

Det är helt klart en annorlunda strategi att göra spelandet till en ”extra feature” och inte själva lockbetet. Men i öst är och förblir Nintendo Switch och Playstation 4 de främsta spelmakapärerna. Punkt slut.

Men Microsoft, allt är inte förlorat. Xbox:en är nämligen en av de billigaste Ultra HD Blu-Ray-apparaterna i hela Japan – vilket gör att försäljningen kanske stiger lite. Pytte. Yttepytte. Mikroskopiskt lite. Alltså minimalt.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Patrik Jäverbo
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB