Startsida / Inlägg

Fans försöker få prinsessan Peach att rädda sig själv

av Effie Karabuda
peachmario

När Peach är i knipa kommer Mario till undsättning! Eller? I flera år har ett gäng fans försökt få prinsessan att rädda sig själv i spelet ”Paper Mario”. 

Vi har blivit vana vid att killen i blå hängselbyxor räddar den stackars prinsessan i slottet. Men en nytt avslöjande tyder på att Peach kanske inte är så beroende av Mario, trots allt.

Ända sedan 2013 har flera spelare letat reda på glitchar (små fel i spel) som gör att man kan skriva om den klassiska sekvensen och få Peach att rädda sig själv, rapporterar Kotaku. I ”Paper Mario” från 2001 skiftar man vanligtvis perspektiv mellan Mario och Peach tills den sista bosstriden mot Bowser sätts igång. Och där ställer såklart Mario allt till rätta medan hans käresta är totalt hjälplös.

Men i stället kan man ta död på klyschan genom att använda en glitch i kapitel sex som gör det möjligt för Peach att gå igenom en dörr som annars brukar vara låst. Den dörren leder direkt in till Bowsers slott, vilket gör att spelaren kan hoppa över alla händelser i kapitel sex och kasta sig rakt in i det sista kapitlet. Plötsligt får prinsessan chansen att krossa den stora stygga fienden helt ensam.

Den här upptäckten kallas för ”Peach%” och gjordes av två speedrunners – ”Bonecrusher” och ”r0bdog”. Även youtubern Stryder7x har gett sig på utmaningen och kämpar fortfarande med att Peach inte bara ska kunna möta Bowser, utan även lyckas besegra besten.

”Man sparar mycket tid, rent teoretiskt”, säger ”Stryder7x” till sajten Kotaku. ”Men så är det också det här konceptet med att klå en så stark boss i rollen som prinsessan Peach som bara är så… roligt enligt mig. Meningen med spelet är att försöka rädda henne, och vi vill få henne att ta sig an Bowser helt på egen hand.”

I den här videon pratar ”Paper Mario”-experten lite mer ingående om sina knep.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB