Startsida / Inlägg

Nu kan du tävla i mobilspel – och vinna 100 000 kronor

av Effie Karabuda
msport

Storslagen final på Dreamhack och en prispott på över 100 000 kronor. Snart drar Sveriges första mästerskap i mobilspel igång – där du kan bli vinnaren. 

Hejarop, konfettiregn och miljonvinster. Populära spel som ”CS:GO”, ”Dota 2” och ”League of Legends” har länge legat i framkanten inom e-sport-världen och lockat en enorm publik. Trots att mobilspel egentligen är större än tv- och datorspel, enligt en ny Kantar Sifo-undersökning. Men nu är det dags för apparna att få en helt egen turnering.

Sveriges bästa mobilspelare ska koras i mästerskapet Msport Nationals som lanseras av Motorola i samarbete med ESL Nordic. Vem som helst kan vara med i tävlingen genom att delta i fyra olika delkval som anordnas på onlineplattformen ESL Play under november.

Dessutom har du har chansen att göra dig en rejäl hacka på kuppen – då den totala prispotten ligger på strax över 100 000 kronor. Spelen du kan tävla i är ”Hearthstone”, ”Power Rangers: Legacy” och ”Modern Combat 5”. Om du är riktigt vass kan du alltså hamna på förstaplats i tre tävlingar och kamma hem hela vinsten. Finalen går av stapeln på Dreamhack Winter i Jönköping den 3 december.

Läs mer om turneringen och hur du anmäler dig HÄR.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB