Startsida / Inlägg

Playstation släpper ny handkontroll för barn

av Effie Karabuda
playstationminikontroll
Foto: Sony

Små gamers ska också kunna njuta av stora speläventyr. Snart lanserar Sony handkontrollen Mini Wired Gamepad – som ska passa mindre händer.

Det har länge varit klurigt för personer med pyttehänder att få ett riktigt bra grepp om Playstations handkontroller. Själv har jag inte upplevt några svårigheter eftersom att jag har smidiga pianofingrar, men många av mina tjejkompisar har ibland inte ens kunnat nå vissa knappar (jaja, jag skryter). Som tur är har nu Sony hittat en lösning på problemet.

En sprillans ny handkontroll, Mini Wired Gamepad, är nämligen i görningen, avslöjar spelgiganten i ett blogginlägg. Den är 40 procent mindre än en vanlig Dualshock-kontroll, designad specifikt för barn och har ett klassiskt Playstation-blått yttre. Tanken är att produkten ska göra det enklare för de små att styra vad som händer på skärmen, samt underlätta för föräldrar som vill spela ihop med sina ungar på PS4:an.

Foto: Sony
Foto: Sony

Tillbehöret kommer att säljas för ungefär 30 dollar – vilket är omkring 250 kronor. Men låt dig inte luras av den billiga prislappen. För det finns inte bara en, utan flera hakar. Handkontrollen är inte trådlös och saknar en pekplatta, vissa ljusfunktioner, en högtalare, ett hörlursuttag, vibrationer och rörelsesensorer. Däremot finns det en knapp som fyller samma funktion som pekplattan.

Och så var det den där lilla detaljen att vi inte vet när Mini Wired Gamepad kommer till Europa. Men eftersom att den ska släppas i både USA och Kanada innan jul lär det nog inte dröja alltför länge innan den landar hos oss här i Norden.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB