Startsida / Inlägg

Black Friday 2017: Här fyndar du spel och konsoler

av Effie Karabuda
blackfriday_2017

Svårt att hitta det bästa klippet i Black Friday-djungeln? Här är listan med de största prissänkningarna – och Effies personliga spelfavoriter. 

Artikeln uppdateras löpande med nya erbjudanden. 

mark

SPEL

Playstation store

PS4-, PS3-, PS VR– och PS Vita-ägare bör ta en titt i Playstations digitala butik. Rean pågår ända fram till 28 november och ger upp till 60 procent rabatt. Många populära och relativt nya titlar finns med, bland annat ”FIFA 18” (40 procent rabatt) och ”Assassin’s Creed Origins” (30 procent rabatt). Dessutom får du 25 procent rabatt på ett PS Plus-medlemskap på 12 månader.

Effies tips: ”The Witcher 3: Wild Hunt – Game of the Year Edition” (60 procent rabatt). I princip det enda rollspelet du behöver ha spelat i ditt liv. Minnesvärda karaktärer, engagerande sidouppdrag och roligast av allt; sex på en enhörning!

Xbox games store

Spara upp till 50 procent på spel till både Xbox One och Xbox 360 till och med 27 november. En månads guldmedlemskap i Xbox Live kostar dessutom bara 10 kronor, vilket kan vara värt att investera i då rabatten blir snäppet högre på samtliga spel om du är guldmedlem. Här hittar du favoriter som ”Mafia III” (50 procent rabatt/60 procent guldrabatt) och ”Destiny 2” (25 procent rabatt/33 procent guldrabatt).

Effies tips: ”Bioshock: The Collection” (60 procent rabatt/67 procent guldrabatt). Seriens alla tre delar till ett svindlande billigt pris! Utforska dystopiska och samhällskritiska världar som ger en kalla kårar.

Steam

Som PC-spelare gäller det att ständigt uppdatera Steam-sajten eftersom att nya dagliga erbjudanden trillar in titt som tätt fram till 28 november. Över 5000 titlar är på rea – alltifrån storsäljande kommersiella äventyr till mer nischade indiespel. Ibland med rabatter ända upp till 75 procent. Till exempel har hela ”Fallout”-serien sänkt sin prislapp betydligt och likaså ”Dark Souls”.

Effies tips: ”Inside” (50 procent rabatt). Skaparna av ”Limbo” har nu fört vidare sin brutala mekanik i ett mörkt, avskalat plattformsspel som handlar om överlevnad och förtryck. 

Origin

Electronic Arts egen plattform för PC– och Mac-användare har en rea på upp till 75 procent. I vissa fall kan Steam eller några av konsolbutikerna ha bättre priser, så se till att dubbelkolla. Men spel som ”The Sims 4” (inklusive alla expansioner) och ”Battlefield 1” finns nu för en billig peng och är definitivt värda att lägga i varukorgen.

Effies tips: Dragon Age Inquisition – DLC-samling (50 procent rabatt). Det var ett tag sedan prisbelönade ”Inquisition” släpptes. Därför passar det perfekt att återuppliva rollspelet med fem stycken medryckande äventyr som garanterar inre känslostormar.

Övriga sajter

MediamarktEffies tips: HP Omen gaming laptop, 9990 kr

CDONEffies tips: ”The Elder Scrolls V: Skryrim Special Edition” (PS4), 295 kr

WebhallenEffies tips: Rayman Legends Definitive Edition (Nintendo Switch), 245 kr

SpelbutikenEffies tips: Replica GameCube Controller – Yoshi (Wii U), 238 kr

ElgigantenEffies tips: Acer Predator X34A 34″ välvd bildskärm, 8888 kr

TeknikmagasinetEffies tips: Spelmusmatta NiP-motiv, 149 kr

NetOnNetEffies tips: Xbox One S inkl. ”Forza Horizon 3”, 1990 kr

mark

KONSOLER

Nintendo Switch

Switch är stationär och bärbar på samma gång, så att du både kan koppla upp den till din tv samt ta med den när du är på resande fot. Det har släppts en hel del hyllade titlar till hårdvaran som till exempel ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” och ”Super Mario Odyssey”.

Ursprungspris: Ca 3700 kr

Bästa pris: 3299 kr, ICA Hemma

Läs också… KONSOLTEST: Så bra är Nintendo Switch

Xbox One X

Den här bjässen har 40 procent mer kraft än någon annan konsol på marknaden. 4k-upplösning, HDR, 60 bildrutor per sekund och 1 TB i minne. Om du verkligen vill maxa gamingupplevelsen är X det rätta valet.

Ursprungspris: Ca 5395 kr

Bästa pris: 5389 kr, NetOnNet eller 5490 kr inkl. ”Overwatch”, MediaMarkt

Läs också… Spelsnack med Effie: Så bra är nya Xbox One X

Playstation 4 Pro

Precis som Xbox One X har PS4 Pro 4k-upplösning, HDR, 60 bildrutor per sekund och 1 TB i minne. Konsolen är inte exakt lika kraftfull som sin konkurrent, men har å andra sidan ett mycket bättre utbud av exklusiva speltitlar.

Ursprungspris: Ca 4300 kr

Bästa pris: 4139 kr, DustinHome

Läs också… KONSOLTEST: PS4 Pro får mig att vilja skrota PS4:an

Läs också: 8 knep för bästa fynden på Black Friday

Läs också: Black Friday 2018 – Aftonbladet sänder live

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB