Startsida / Inlägg

Dreamhack Masters intar Globen – med miljoner i vinstpott

av Effie Karabuda
dreamhackstockholm

Nu flyttar en av världens största e-sporttävlingar, Dreamhack Masters, till Stockholm. Redan nästa år kommer turneringen i ”CS:GO” att hållas i Globen. 

Dreamhack Masters storsatsar och flyttar sin e-sportturnering i ”Counter-Strike: Global Offensive” till Stockholm. Där kommer sexton av världens bästa lag att kämpa om förstaplatsen och en vinstpott på över 2 miljoner kronor. Eventet pågår i fem dagar och inleds med ett gruppspel den 29-31 augusti som sedan avrundas med en grandiost slutspel i Globen 1-2 september.

Tidigare har tävlingen ägt rum både i Malmö och Las Vegas och bjudit på ett gäng oförglömliga stunder. Till exempel när svenska Ninjas in Pyjamas vann år 2016 mot alla odds. Nu hoppas man på att skapa nya minnen i Globen.

– Vi är otroligt glada över att ta Dreamhack Masters till Stockholm. Stockholm är där vi har vårt högkvarter och Stockholm Live erbjuder några av de bästa arenorna som finns tillgängliga globalt. Vi kommer ha allt väldigt nära till hands för att producera den bästa esport- och evenemangsupplevelsen för både besökare på plats och tittare online, säger Dreamhacks vd Marcus Lindmark.

Under 2016 hade Dreamhacks evenemang totalt 233 000 besökare och mer än 135 miljoner visningar online. Biljetterna till nästa års Masters-turnering släpps 28 februari.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB