Startsida / Inlägg

Svenska Alliance gör comeback – här är det nya ”Dota 2”-laget

av Effie Karabuda
dota2alliance

De återförenades. Sedan splittrades. Nu börjar de blågula Alliance-hjältarna om på ny kula och har samlat ett ”Dota 2”-lag som ska krossa sina motståndare. 

Vintern 2015 fick fansen ett glädjebesked. De svenska e-sportstjärnorna i Alliance – vinnarna av The International 2013 – hade hittat tillbaka till varandra. Redo att sätta Sverige på ”Dota 2”-kartan igen. Men redan under 2016 valde de populära veteranerna ”Akke”, ”s4” och ”AdmiralBulldog” att lämna laget.

Sedan dess har det varit rätt så tyst kring svenskarna. Tills nu. Jonathan ”Loda” Berg stannade kvar i teamet trots splittringen och har letat efter nya talanger som ska återta ”Dota 2”-tronen. Och det verkar som att han har hittat dem under hösten.

Svenska Alliance består numera av Jonathan ”Loda” Berg, Michael ”miCKe” Vu, Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi, Tommy ”Taiga” (tidigare st_st) Le och Samuel ”Boxi” Svahn. En del fans känner säkert till Vu och Sarkohi sedan tidigare, eftersom att de spelade tillsammans med Berg i Team Sweden under World Electronic Sports Games (WESG) i år.

– Jag är så glad över att få spela för Alliance. Det känns jättebra att gå i samma fotspår som många duktiga spelare och spela ihop med den livs levande legendaren (”Loda”, red. anm.). Jag tror att med hjälp av blandningen av ”Lodas” erfarenhet och vårt driv att bli bättre och lära oss kommer vi kunna skapa något otroligt. Om vi fortsätter att jobba hårt tror jag att den här kommande säsongen kommer bli fantastiskt, säger ”iNSaNia” i ett pressmeddelande.

loda1
Jonathan ”Loda” Berg

Just nu ligger allt fokus på att öva inför kommande minors- och majors-kval. ”Loda” menar att det känns viktigt att Alliance inte lever i skuggan av sina tidigare resultat, utan har som mål att överträffa sig själva. Och att man väljer att etablera nya spelare i stället för att leta efter redan kända profiler.

– Att jobba med de här nykomlingarna de senaste veckorna har varit ett sant nöje och något som påmint mig om att jag fortfarande har saker att lära ut. Deras passion och hunger är precis vad ”up and coming”-spelare behöver och deras namn kommer snart att vara fruktade av våra motståndare, säger han.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB