Startsida / Inlägg

EA trotsar kritiken: ”Battlefront II är ett av våra bästa spel”

av Effie Karabuda
battlefrontea

Det är sällan ett spel fått så mycket hat som ”Star Wars Battlefront II”. Men ändå menar Electronic Arts att actionäventyret är bland det bästa de någonsin skapat. 

Det mest nedröstade inlägget i Reddits historia och en hatstorm utan dess like. EA:s ”Star Wars Battlefront II” fick en riktig mardrömsstart. Gamers från hela världen klagade på ekonomin i spelet – där man snabbare gör framsteg om man betalar riktiga pengar för att låsa upp lootlådor med hjältar och vapen. Många har till och med anklagat systemet för att likna gambling.

Men under tech-konferensen Credit Suisse målar speljättens vd, Blake Jorgensen, upp en helt annan bild, rapporterar sajten Wccftech.

”De bra nyheterna är att det här är ett av de bästa spelen vi någonsin har skapat. Och vi får höra det från spelare som faktiskt spelar spelet och engagerar sig i det. Bibehållandet av spelare blir bättre dag för dag jämfört med vad vi sett i nästan alla våra spel, djupet i spelet är otroligt och storleken ofattbar. Och inom de närmaste veckorna kommer vi lägga till mer innehåll än vad vi någonsin har lagt till i ett spel tidigare.”, säger han.

I nuläget har gamingjätten pausat alla köp inuti ”Battlefront II” och arbetar i stället med att balansera upplevelsen så att användare som betalar inte får för stora fördelar. Men mikrotransaktionerna kommer inte att tas bort helt och hållet. Det är snarare bara en tidsfråga innan de plockas in igen, enligt Jorgensen.

”Vi tänker inte ge upp idén om mikrotransaktioner. Vi lär oss av och lyssnar på communityt när det handlar om hur vi på bästa sätt ska introducera det i framtiden, och det kommer mer ju mer vi lär oss. Men jag skulle säga att vi absolut inte kommer att ändra vår strategi.”

Läs också… Spelare bygger robot för att samla poäng i ”Battlefront II”

Läs också… Efter hatet: Dice slopar alla köp inuti ”Star Wars Battlefront II”

Läs också… Fansen gör uppror mot EA – efter ”Battlefront II”-fiaskot

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB