Startsida / Inlägg

Gamer bryter ihop – när han slår legendariskt ”GoldenEye”-rekord

av Effie Karabuda
goldeneyestreamer

Ingen hade slagit rekordet i ”GoldenEye” på 15 år. Tills spelaren Karl Jobst klarade första uppdraget i James Bond-spelet på 52 sekunder. Såhär reagerade han då… 

Sedan 2002 hade ingen lyckats ta sig igenom uppdraget ”Dam” i ”GoldenEye” på under 53 sekunder. Då, för 15 år sedan, var det Bryan Bosshardt som stod för det berömda rekordet. Men nu har han mött sin överman. I helgen klarade gamern och speedrunnern Karl Jobst den första nivån i Nintendo 64-spelet på bara 52 sekunder.

”Fuck! Fuck! Oh my god! Oh my god!”, så lät det när Jobst fick syn på skärmen med det otroliga resultatet. Han bryter ihop i skratt, kippar efter andan, skriker och håller sig för munnen. Efter ett tag kommer till och med flickvännen in och klappar på sin sambo som hamnat i totalt chocktillstånd.

I flera år har hundratals spelare hamnat precis på 53 sekunders-gränsen men aldrig tagit sig över den. Många hade gett upp tanken på att rekordet någonsin skulle slås. Men nu har alltså Jobst bevisat att inget är omöjligt.

Här kan ni se den euforiska reaktionen:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB