Startsida / Inlägg

”HeatoN” uppmärksammar våld mot barn – i Unicefs nya spel

av Effie Karabuda
Foto: Jimmy Wixtröm/Edelmann Deportivo
Foto: Jimmy Wixtröm/Edelman Deportivo

E-sportstjärnorna ”HeatoN” och ”Potti” livestreamar Unicef-spelet ”Violence of Reality” – i hopp om att väcka debatt om våld mot barn. 

Du vaknar av att dina föräldrar står och skriker på varandra. En av dem hotar med att slå till dig om du inte går och lägger dig och slutar tjuvlyssna. Unicefs interaktiva upplevelse ”Violence of Reality” är baserad på ungas verkliga erfarenheter av misshandel i hemmet. Målet med spelet är att sätta press på politikerna och få dem att göra alla former av våld mot barn straffbara.

– Det är en bra parallell att visa att i spelens värld är barn skyddade mot våld genom åldersgränser, men i verkligheten saknas ett tillräckligt skydd. Barn kan bevittna våld, så som att se på när till exempel pappa slår mamma, utan att det är straffbart. Vi vill se en lagändring, säger Unicefs chefsjurist Christina Heilborn.

Före detta ”Counter-Strike”-legendarerna Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson vill hjälpa till att lyfta den allvarliga frågan. I dag, 22 februari, klockan 16.30 uppmärksammar de projektet genom att livestreama ”Violence of Reality” på Twitch.

– Våld i hemmet är något som man helst inte pratar om. Om vi tillsammans kan få en enda person söka hjälp skulle det kännas enormt bra för mig som också växt upp med problem i hemmet som man inte pratar om, säger Emil ”HeatoN” Christensen.

E-sportprofilen är beredd på att det kan bli en känslosam gamingsession tillsammans med den gamla lagkamraten och vännen ”Potti”.

– Mina förväntningar på spelet är faktiskt lite rädsla. Jag fick förklarat för mig att spelet ses genom ett barns perspektiv i ett våldsamt hem och fick direkt tårar i ögonen, så jag tror verkligen att det kommer att påverka mig. 

Titta på livevideo från HeatoNcs på www.twitch.tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB