Startsida / Inlägg

Klassiska fanfavoriten ”Mutant: År noll” blir datorspel

av Effie Karabuda
mutantspel
Foto: Fria Ligan

Det prisbelönade svenska bordsrollspelet ”Mutant: År noll” tar sig in på datorspelsmarknaden. Här är trailern för det ”XCOM”-inspirerade äventyret.

Ett av Sveriges mest klassiska och älskade rollspel lämnar borden för datorskärmarna. Nu ömsar spelet skinn från ”Mutant: År noll” till ”Mutant year zero: Road to Eden” och släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One senare under 2018.

Äventyret utspelar sig i en postapokalyptisk miljö där civilisationen har dött ut och städerna är ödelagda. Mänskligheten har ersatts av mutanter, deformerade människor och djur. Ta dig genom ruinerna och kämpa mot alltifrån klimatförändringar, kärnvapen och en global ekonomisk kris till en dödlig pandemi.

Spelet utvecklas av svenska Bearded Ladies och ges ut av norska Funcom. Bokförlaget Fria Ligan har hjälpt till att forma världen och dess historia, samt skapa själva karaktärerna och uppdragen. Upplevelsen fokuserar mycket på utforskande och innehåller turordningsbaserade strider i stil med strategiska ”XCOM”.

I ett nytt klipp får vi stifta bekantskap med figurerna Bormin, Selma och Dux. Trailern bjuder också på ett historiskt ögonblick. Om du lyssnar noga kan du nämligen höra Kikki Danielssons peppiga stämma för första gången i ett spelsammanhang. #k1kk1h4xx0r

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB