Startsida / Inlägg

Segas miss: Släppte ”Yakuza 6” gratis – innan release

av Effie Karabuda
Foto: Sega
Foto: Sega

En av årets största titlar, ”Yakuza 6”, skulle bara släppas som en kostnadsfri demo på Playstation Store. Men i stället låstes hela spelet upp. 

Det var många som höjde på ögonbrynen när demon för det japanska actionäventyret ”Yakuza 6” släpptes gratis på Playstation Store. En fil på 30 GB verkade inte helt rimligt för en liten förhandstitt. Det var det inte heller. Demon visade sig nämligen bestå av hela spelet.

Tanken var att spelarna skulle få prova på ett par kapitel för att sedan kunna bestämma sig om de ville köpa spelet eller inte. Problemet var bara att ”Yakuza 6” pågick och pågick utan ett slut. Ett gäng lyckligt lottade användare fick alltså tillgång till hela upplevelsen långt innan releasedagen – utan att ha betalat en enda krona.

Sega var snabba med att inse sitt misstag och bad om ursäkt. Men när utvecklarna plockade bort demon från den amerikanska butiken var skadan redan skedd. Som tur var hade i alla fall inte PS Store i Europa eller Australien drabbats.

”Yakuza 6” släpps 17 april, men ni kan förvänta er en recension från mig ett bra tag innan dess.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB