Startsida / Inlägg

Nya ”Tamagotchi”-spelet har totalt spårat ur

av Effie Karabuda
tamagotchispel

Kalla mig för en bakåtsträvande gubbe. Men Bandai Namcos nya mobilspel är ett tecken på att ”Tamagotchi” aldrig kan bli vad det en gång var. 

Det fanns en tid då det var okomplicerat att ha en tamagotchi. När det var tidigt 00-tal och livslusten peakade. Donald Trump var bara en rolig snubbe på tv, vita noshörningar levde och frodades och Britney Spears hade ännu inte rakat av sig håret. Vårt främsta syfte var att ta hand om en låtsasfigur i en plastleksak. Den skulle äta, leka, sova och bajsa. Lätt som en plätt.

Men i dag har inte bara världen utan även vårt digitala husdjur utvecklats till en vuxenbebis som ställer sjuka krav på sin ägare.

I Bandai Namcos nysläppta mobilspel ”My Tamagotchi Forever” når curlandet helt orimliga nivåer. Jag tvingas behandla min tamagotchi som om den vore drottning Elizabeth II. Får det lov att vara en bit broccoli, ers majestät? Inte det. Nähä. Kanske ett smakprov av denna utsökta sushirulle? Inte det heller. Snälla, skrik inte!! SLUTA SKRIK!

Det hela resulterar i att jag får pressa i min Futabatchi en friterad räka. För det är tydligen det enda den har lust att gnaga på.

Dessutom behöver den lilla jäkeln sysselsättas dag ut och dag in. Det räcker inte med att den känner av min blotta närvaro och kärleksfulla beröring. Den ska sparka boll, hoppa på studsmatta, måla tavlor och flyga drönare. När blev egentligen min tamagotchi en renässansmänniska?!

tamagotchi2

Och det blir bara värre. Minns ni hur man tvingades städa upp en pixlig bajshög back in the day? Nuförtiden måste jag närvara vid själva utklämmandet av korvarna, som om det vore något himla toppmöte i Bryssel. Tamagotchin sätter sig på toasitsen medan jag trycker frenetiskt och hör hur den stönar högt. Stön, kläm, stön, kläm. Bajset ska ut! Till slut ploppar avföringen ner i toan och mitt djur ger ifrån sig ett belåtet läte.

Herregud, det finns ändå gränser. Om min tamagotchi var en tjej och jag en fuckboy hade jag anklagat henne för att vara ”high maintenance” och ghostat snabbt som attan. Med andra ord: appen är raderad.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB