Startsida / Inlägg

”Donkey Kong”-stjärnan försvarar sina ogiltiga världsrekord

av Effie Karabuda
billymitchelldonkeykong
Foto: Youtube

Billy Mitchell fick sina världsrekord i ”Donkey Kong” ogiltigförklarade efter utredningar om fusk. Nu talar arkadkungen ut om anklagelserna. 

Han var länge en erkänd världsmästare i ”Donkey Kong”, ”Donkey Kong Jr” och ”Pac-Man”. Tills förra veckan. Då avslöjade organisationen Twin Galaxies – efter utredningar sedan augusti 2017 – att Billy Mitchell fuskat till sig sina rekord i arkadspelen. Han ska ha använt sig av en otillåten emulationsprogramvara.

Retrokungen bryter nu tystnaden och går ut till sitt eget försvar. Han påstår att han satte världsrekorden utan något som helst fuffens. I ett klipp förklarar Mitchell för tidningen Old School Gamer att han är redo att plocka fram bevis.

”Jag önskar att jag hade det i mina händer nu, jag önskar att jag kunde ge er det [beviset]. Men det har tagit väldigt lång tid. Vittnesmål, dokument, allting kommer att finnas tillgängligt. Ingenting kommer att undanhållas.”, säger han och fortsätter, ”Vi har hållit på sedan 1982, och det kommer inte att sluta här.”

Spelaren meddelar dock att han tänker strunta i riktlinjerna som sattes 2014 och som fortfarande gäller. I stället kommer han förhålla sig till reglerna från 80-talet, det vill säga under den tiden då han regerade resultattavlorna.

Sedan Mitchell blev påkommen med att fuska har både Twin Galaxies och Guinness World Records tagit bort hans världsrekord från sina register.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB