Startsida / Inlägg

Tonåring fortsätter spela ”Fortnite” – mitt under tornadon

av Effie Karabuda
Skärmdump: WXII 12/Foto: Epic Games
Skärmdump: WXII 12/Foto: Epic Games

En förödande tornado slog nyligen till i North Carolina, USA. Men det hindrade inte Anton Williams från att fortsätta spela ”Fortnite”. 

Igår härjade en tornado med en hastighet på över 200 kilometer i timmen i den amerikanska delstaten North Carolina. Tusentals var utan elektricitet, flera hem förstördes och en person avled.

Men Greensboro-bon Anton Williams var inte ett dugg påverkad av den kraftiga virvelvinden – trots att man utlyst undantagstillstånd på grund av nödläget. Han var nämligen mitt inne i ”battle royale”-läget i onlinespelet ”Fortnite”, rapporterar lokala nyhetskanalen WXII 12.

”Jag satt hemma och spelade ’Fortnite’ när jag plötsligt hörde en massa oljud. Jag tittade ut genom fönstret och såg tak flyga av från husen mitt emot mig. Sedan satte jag mig ner igen för det var bara några få personer kvar i matchen. Jag ville försöka spela klart.”, förklarar han.

För att vinna spelet gäller det att överleva på en stor karta och vara kvar sist av alla. Och Williams var nära en seger. Men stormen blev värre, en skåpbil välte utanför och elnätet gick sönder. Då ledde pojken sin syster och sitt syskonbarn in i badrummet för att se till att de var i säkert förvar.

När WXII 12-reportern frågar Williams vad som pågick i hans huvud där inne i badrummet ger han ett kanske lite väl uppriktigt svar.

”Ärligt talat tänkte jag bara på spelet. Jag hoppades att alla runt omkring mig var okej.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB