Startsida / Inlägg

E-sportstjärnans mamma mördad – hans egen bror bakom attacken

av Effie Karabuda
doubleliftlol

Yiliang ”Doublelift” Pengs mamma dog och hans pappa skadades allvarligt i en knivattack. ”League of Legends”-spelarens bror är nu gripen för mordet.  

Yiliang Pengs mamma knivhöggs till döds och hans pappa fick allvarliga skador när e-sportarens bror gick till attack mot föräldrarna i helgen. Storebrodern Yihong Peng har tagits till fånga och är åtalad för mord och misshandel, rapporterar Kotaku.

Det var grannarna som larmade polisen i Orange County, Kalifornien när de såg en man vandra runt i bostadsområdet med en kniv. Polisen tog sig snabbt till platsen och hann gripa brodern som var på flyende fot.

”League of Legends”-stjärnan, mest känd som ”Doublelift”, har rönt stora framgångar i sitt lag Team Liquid. Nu uttrycker han sin sorg inför den tragiska händelsen.

”Den här helgen fick jag ta emot hemska nyheter. Min äldre bror attackerade båda mina föräldrar med en kniv. Till följd av denna attack avled min mamma och min pappa skadades allvarligt och återhämtar sig nu på sjukhus. Jag bearbetar fortfarande det här och tillbringar tid med min pappa och lillebror för att se till så att de är okej och att allt arrangeras på rätt sätt. Jag kommer troligtvis vara tyst på sociala medier medan jag arbetar mig igenom det här. Jag hoppas ni förstår och kan stötta mig så som ni alltid gjort förut.”, skriver proffsspelaren i ett uttalande.

Steve Arhancet, delägare och vd för Team Liquid, meddelade på Twitter att han planerar att ge all hjälp som ”Doublelift” behöver.

Det är ännu oklart när Peng återvänder till e-sportscenen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB