Startsida / Inlägg

Riot erkänner: Vi översexualiserade nya ”League of Legends”-hjälten

av Effie Karabuda
kaisalol
Foto: Riot Games

Fansen har riktat kritik mot nya ”League of Legends”-hjälten Kai’Sa och hennes djupa urringning. Nu ångrar utvecklarna Riot Games sitt designval. 

När den senaste hjälten i onlinespelet ”League of Legends” släpptes blev en hel del fans besvikna. Karaktären Kai’Sa är klädd i en tajt, djupt urringad dräkt som inte snålar med att visa hud. Skaparna Riot Games svarar på kritiken och medger att de inte är nöjda med looken.

”Vi är snabba med att erkänna att Kai’Sas urringning inte landade särskilt bra hos spelarna och att den fick henne att se onödigt översexualiserad ut, även om det inte var meningen.”, skriver utvecklarna på sin hemsida.

Tidigare har spelare klagat på att många kvinnliga ”LoL”-hjältar formats med orimliga kroppsproportioner och att de är alldeles för lättklädda. Då meddelade Riot att de inte skulle lägga till fler sexualiserade karaktärer, om det inte var passande för sammanhanget. De sade också att vissa figurer, till exempel Miss Fortune och Caitlyn, skulle behöva designas om.

När det gäller Kai’Sa och hennes utseende menar speljätten att man först inte hade med den djupa urringningen. Men då blev svårt det att avgöra om hon var en människa eller en annan utomjordisk varelse. Därför bestämde man sig för att visa mer mänsklig hud.

Utvecklarna står däremot fast vid att de borde ha tittat på andra lösningar.

”I efterhand inser vi att vi skulle ha letat efter andra sätt att lösa det här problemet på, i synnerhet eftersom att slutresultatet inte var så uppskattat bland många spelare. Även om vi hade goda intentioner kunde vi ha gjort bättre ifrån oss. I fortsättningen ska vi vara ännu mer medvetna kring den här sortens beslut.”

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB