Startsida / Inlägg

E3 2018: Allt du behöver veta om presskonferenserna

av Effie Karabuda
e3_2018

Spelårets höjdpunkt – E3-mässan i Los Angeles – närmar sig med stormsteg. Se till att inte missa något om presskonferenserna och få koll på datum, tider och rykten.

Medan folk är ute och flänger på det flådiga (läs; det drypande svettiga) E3-golvet stannar jag, och de flesta andra hemma i Sverige och bevakar jippot. Varför åker jag inte till Los Angeles? Jo, därför det är i princip omöjligt att uppdatera sajten och samtidigt hänga med i allt som händer på plats. Om jag inte klonar mig själv.

Precis som förra året ska jag i stället livechatta med er under alla presskonferenser – ända inpå småtimmarna. Dessutom är jag med i Aftonbladet Morgon under E3-veckan och sammanfattar de hetaste nyheterna, samt publicerar artiklar på sajten.

Och just det, ett och annat exklusivt förhandstest kan ni faktiskt också vänta er från mig…

Här har ni alla hålltider för presskonferenserna och mina spekulationer kring vad som kommer att presenteras.

markELECTRONIC ARTS

När? Lördag 9 juni, klockan 20.00 Var? twitch.tv/ea

Effies spåkula: Strålkastarljuset kommer att riktas mot storsatsningarna ”Battlefield V” och ”Anthem”. Mer ingående detaljer lär avslöjas om båda titlarna och vi kommer säkert att få matiga gameplaytrailers. Men om jag får drömma skulle det utannonseras ett sprillans nytt ”Dragon Age”-spel. Det var trots allt snart 4 år sedan ”Inquisition” släpptes! Sedan har vi förstås EA Originals med förhoppningsvis några svenska godbitar att se fram emot.

bfv_01

MICROSOFTmark

När? Söndag 10 juni, klockan 22.00 Var? twitch.tv/xbox

Effies spåkula: Vissa förväntar sig en VR-satsning från Xbox. Men när jag pratade med marknadschefen Shannon Loftis år 2016 menade hon att virtual reality inte var aktuellt på ett bra tag. Vem vet, det kan ha ändrats. Men jag tror att AR-produkten HoloLens kan få sig ett uppsving i år. När det gäller spelutbudet hoppas jag på något mer än bara ”Forza” och ”Gears of War”. Tänk om ”Fable” gör en comeback?

markBETHESDA

När? Måndag 11 juni, klockan 03.30 Var? twitch.tv/bethesda

Effies spåkula: Det enda jag egentligen suktar efter är ett nytt ”Elder Scrolls”-spel. Men det är lite som att hoppas på att Prince ska återuppstå från de döda. Antagligen blir det en drös uppdateringar till bland annat ”Doom” och ”Wolfenstein”. Självklart även en hel del info om svenskutvecklade ”Rage 2” och kanske något efterlängtat om ”Fallout”.

markSQUARE ENIX

När? Måndag 11 juni, klockan 19.00 Var? twitch.tv/squareenix

Effies spåkula: Att Square Enix kör en helt egen presskonferens för första gången på tre år innebär att de har mycket på gång. Det blir stort fokus på ”Shadow of the Tomb Raider” som släpps i september. Dessutom är det högt tryck på nyheter kring galet hajpade ”Kingdom Hearts III”. Vem vet, kanske får vi också ta del av härliga ”Final Fantasy”-avslöjanden.

kingdomh3

markUBISOFT

När? Måndag 11 juni, klockan 22.00 Var? twitch.tv/ubisoft

Effies spåkula: Som vanligt bjuder Ubisoft på showen med flest frågetecken. Män som hoppar runt i kycklingdräkter? En falskt sjungande Bebe Rexha? Robotar som dansar synkroniserat? Allt kan hända! Visst kan det släppas ett till ”Assassin’s Creed”. Men störst drag blir det nog kring kommande ”Avatar”-spelet som utvecklas i Malmö.

markPC GAMING SHOW

När? Tisdag 12 juni, klockan 00.00 Var? twitch.tv/pcgamer

Effies spåkula: Personligen ser jag det här som en enda lång kisspaus. Men oroa er inte, jag kommer att sitta bänkad trots mitt något svala PC-intresse. Konferensen kan lätt bli intern med tunga strategititlar, men att se vad till exempel svenska Paradox Interactive knåpat ihop kanske väcker min nyfikenhet.

SONYmark

När? Tisdag 12 juni, klockan 03.00 Var? twitch.tv/playstation

Effies spåkula: Mindre hårdvara. Mer underhållning. Spelutbudet är Sonys främsta USP. Konsolexklusiva och kändis-späckade ”Death Stranding” kommer säkerligen att visas upp igen, kanske med Hideo Kojima på plats. ”The Last of Us II” samt ”Spider-Man” lär också göra inhopp. Men bäst av allt är ändå alla okända äventyr vi ännu inte fått kika på.

deathstranding_1

markNINTENDO

När? Tisdag 12 juni, klockan 18.00 Var? twitch.tv/nintendo

Effies spåkula: Äntligen mer detaljerad info om ”Super Smash Bros.”! Trailern från förra året var ju alldeles för hemlighetsfull. Förutom de slagsmålssugna Nintendo-hjältarna får vi säkert en smygtitt på ”Metroid Prime 4”. Men helst vill jag ha ett nytt ”Pokémon”-rollspel. Jag ska be snällt till gaminggudarna.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB