Startsida / Inlägg

HeatoN och Potti startar svenska elitserien i ”CS:GO”

av Effie Karabuda
csgoelitserien

E-sportstjärnorna Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson vill höja e-sportens status – genom att introducera svenska elitserien i ”CS:GO”. 

Det är dags att träna reflexerna och värma upp datormusen! Snart kickar den första svenska elitserien i skjutarspelet ”CS:GO” igång – på initiativ av de gamla NiP-kollegorna Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson. Och vinstpotten är långtifrån snål. Totalt kan man kamma hem hela 750 000 kronor.

Ligan delas in i fyra regioner som anordnar lokala kval. Det lag som är bäst i varje kval går sedan vidare direkt till elitserien. Resterande lag som hamnar på plats 2-4 får en andra chans och kvalificerar till spel i sin egen regionsserie. Säsongen pågår mellan 18 september och 28 november och avrundas med ett slutspel den 8 december.

– Responsen har vart helt överväldigande bra. Det är fantastiskt roligt! Det bästa av allt är att folk nu äntligen har en naturlig väg att gå i karriären, vilket det inte funnits tidigare. Det har tyvärr gjort att vi förlorat otroligt många talangfulla spelare som kanske hade kunnat bli nästa Potti eller GeT_RiGhT, berättar Christensen för Aftonbladet.

De två ”CS:GO”-profilerna menar att det funnits ett tomrum i e-sporten och inget självklart sätt att jobba sig uppåt på, jämfört med traditionell sport. Både HeatoN och Potti kände ett ansvar att leda in spelare på en yrkesmässig väg och se till så att inga unga talanger faller bort.

Tanken är att man ska etablera ligan i Sverige och sedan expandera till samtliga stora e-sporter och även en mängd lägre divisioner, så att alla som vill kan påbörja sin resa som proffsspelare.

– Målet är att elitserien för e-sporten ska bli vad SHL är för hockeyn och Allsvenskan är för fotbollen, säger Ingemarsson.

Hela turneringen kommer att sändas live på Twitch. Anmälan öppnar 1 augusti.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB