Startsida / Inlägg

Seniorlaget Silver Snipers gör comeback – möter finska rivaler

av Effie Karabuda
silversnipersgreygunners
Foto: Lenovo

Silver Snipers är tillbaka i gamet. Från att ha ägt ”CS:GO”-scenen på Dreamhack förra året gör sig seniorerna nu redo för att tävla mot finska Grey Gunners. 

Det var i november 2017 som Sveriges första seniora e-sportlag avslöjades. Silver Snipers – vars äldsta medlem är 75 år – coachades av veteranen Tommy ”Potti” Ingemarsson inför sitt stora gig på Dreamhack. Nu ska ”CS:GO”-profilerna ge sig ut på ny outforskad mark. Närmare bestämt finsk mark.

Den 19 maj gör Silver Snipers upp med Grey Gunners om prispokalen. Matchen avgörs i Helsingfors i turneringen Lenovo Legion Battle of the Nordics och blir ett historiskt möte mellan två seniorlag.

Grey Gunners har aldrig tävlat förut och får experthjälp av Otto ”defcon” Takala som bland annat har jobbat tätt med Finlands landslag i ”CS:GO”. Vilket kan vara välbehövligt, då de äldre spelarna inte har särskilt mycket erfarenhet sedan tidigare. Men enligt pressmeddelandet hoppas teamet ändå på att kunna leva upp till sin slogan ”We will Finnish you!”.

Våra svenska e-sporthjältar har fått två nya tillskott sedan Dreamhack-besöket – Inger ”Trigger Finger” Grotteblad och Per-Arne ”YoungGun” Idenfors. I en intervju med Metro Esport i april berättar 66-åriga Grotteblad om det något överväldigande proffslivet.

– Jag har nog inte förstått det. Jag är inte blyg sådär jag tycker det är roligt. Jag måste träna för att bli bättre och för att vi ska vinna. Jag är en vinnare och vi ska vinna, säger hon till Metro.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB