Startsida / Inlägg

Manus till ”Metal Gear Solid”-filmen äntligen klart

av Effie Karabuda
metalgearsolidfilm
Solid Snake och Hideo Kojima. Foto: Konami/Kojima Productions

Tro det eller ej, men ”Metal Gear Solid” ska bli film. Förr eller senare. Nu berättar regissören Jordan Vogt-Roberts att manuset är färdigt och inlämnat. 

Nuförtiden vågar man knappt tro på någon som säger att ett spel ska bli film. Och även om det visar sig vara sant, så hoppas man ändå på att det inte stämmer. Jag säger bara ”Assassin’s Creed”…

Men men! Vi (läs; jag) kanske inte ska ge upp hoppet om en lyckad filmatisering än. ”Kong: Skull Island”-regissören och tillika ”Metal Gear Solid”-fanet Jordan Vogt-Roberts ska nämligen ta sig an Hideo Kojimas världsberömda tv-spelserie och förvandla den till bioguld.

Än så länge har vi inte fått några detaljer kring premiärdatum eller casting, men i en intervju med IGN meddelar Vogt-Roberts att manuset i alla fall är på plats.

”Vi lämnade faktiskt precis in manuset, och jag tror att det är ett av de bästa manusen jag någonsin har läst. Det är ett av det coolaste, konstigaste, mest Kojima-aktiga. Även om jag är involverad i projektet, kan jag läsa det och bara ’jag ska maxa allt i den här filmen’. Men om jag inte var initierad, så skulle jag ändå se på manuset och tänka ’holy shit!'”

Jag ber till gaminggudarna att jag slipper ta fram skämskudden.


 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB