Startsida / Inlägg

Ta en titt på ”Until Dawn”-skaparnas nya skräcksaga

av Effie Karabuda
manofmedan2
Foto: Skärmdump/Youtube

Brutala dödsfall och jumpscares utan dess like. ”Until Dawn”-utvecklarna är tillbaka – denna gång med den nya skräckserien ”The Dark Pictures”. 

Helt ärligt vet jag inte om det här är en bra eller dålig nyhet. Men Supermassive Games är hur som helst redo att plåga oss med en ny samling av mardrömslika upplevelser. Tillsammans med Bandai Namco ska utvecklarna släppa en rad skräckspel som ingår i antologin ”The Dark Pictures”. Varje del är ett separat äventyr med nya karaktärer – där spelarens beslut kan leda till allvarliga konsekvenser.

Först ut är ”Man of Medan” som påminner lite om studions tidigare succé ”Until Dawn”. En grupp ungdomar ger sig ut på havets vågor för att leta efter ett vrak från andra världskriget, men båtturen förvandlas snabbt till en skräckresa. I sedvanlig Supermassive-anda kommer ens beslut att avgöra vem som överlever och inte. Alla fem huvudkaraktärer är spelbara och öppnar upp för olika perspektiv.

Eftersom att jag i princip lyckades döda varenda jävel i ”Until Dawn” (quick time-events under stress är ej min starka sida) bådar inte det här särskilt gott. Möjligtvis kan jag klara av ”Man of Medan” om jag kör det under dagtid. Med ljudet avstängt. Och med minst EN kompis bredvid mig. Jag funderar även på att spela något rofyllt, typ Enya, i bakgrunden.

”The Dark Pictures: Man of Medan” släpps 2019 till Playstation 4, Xbox One och PC.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB