Startsida / Inlägg

”Life is Strange 2” överger fanfavoriterna – avslöjar nya huvudkaraktärer

av Effie Karabuda
lifeisstrange2gamescom
Foto: Square Enix

Säg hejdå till Max och Chloe. Det hyllade och känslosamma äventyret ”Life is Strange” får en uppföljare – med två helt nya personer i fokus. 

Vi var nog många som trodde att vi skulle få fortsätta följa Max och Chloe i kommande ”Life is Strange 2”. Men franska Dontnod Entertainment hade andra planer. I stället är det bröderna Sean och Daniel Diaz som axlar huvudrollerna i uppföljaren till det storydrivna spelet.

I fem avsnitt får vi bekanta oss med syskonen vars liv har kastats omkull efter en tragisk händelse. Polisen jagar 16-åriga Sean och 9-åriga Daniel som tvingats fly Seattle och är nu på väg till hemstaden Puerto Lobos i Mexiko. Vägen dit är farlig och de två bröderna hamnar i kniviga situationer som påverkar deras relation.

Spelarens uppgift blir att hjälpa den yngre brodern Daniel, samtidigt som Sean själv tar ett kliv in i vuxenlivet. Enligt Dontnod kretsar upplevelsen mycket kring att hitta sig själv, försöka vara en förebild och hantera olika moraliska dilemman. Skaparna utlovar också en helt ny kraft. Men hur den fungerar och när den introduceras vill de inte berätta riktigt än.

Första delen i ”Life is Strange 2” släpps 27 september till Playstation 4, Xbox One och PC. 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB