Startsida / Inlägg

Finska spelsuccén ”Alan Wake” blir tv-serie

av Effie Karabuda
alanwaketvserie
Foto: Remedy Entertainment

Den finska studion Remedy Entertainment fick en världshit med sitt spel ”Alan Wake”. Nu blir den psykologiska actionthrillern en tv-serie. 

Det åtta år gamla spelet ”Alan Wake” är på väg att bli tv-serie, rapporterar Variety. Actionäventyret med starka skräckinslag utvecklades av de finska skaparna Remedy Entertainment och släpptes till både Xbox och PC.

– ”Alan Wake” är i princip en tv-serie som omvandlades till ett spel. Det har inspirerats av ”Twilight Zone”, Hitchcock och andra amerikanska deckarserier, säger producenten Tomas Harlan till Variety.

I thrillern får man följa författaren Alan Wakes som lider av skrivkramp och reser till den lilla staden Bright Falls i USA för att vila upp sig. Men semestern förvandlas snart till en surrealistisk upplevelse. Intriger från författarens senaste bok – som han själv inte minns att han skrivit – väcks till liv.

Den kommande tv-serien skrivs av Peter Calloway som tidigare arbetat med bland annat ”Under the Dome” och ”Cloak & Dagger”. Sam Lake från Remedy är exekutiv producent. Än så länge har vi inget premiärdatum.

”Alan Wake” slog igenom på bred front och såldes i drygt 3,2 miljoner exemplar. Det har spekulerats en hel del kring en uppföljare, men det verkar inte vara aktuellt i nuläget.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB