Startsida / Inlägg

Här är de bästa nyheterna från nattens Nintendo Direct

av Effie Karabuda
nintendodirectsept
Foto: Skärmdump/Youtube

Den japanska speljätten överraskar igen. Under Nintendo Direct fick vi en ta del av en rad nyheter – alltifrån ”Luigi’s Mansion” till ”Animal Crossing”.

Då och då bjuder Nintendo till lite extra och presenterar nyheter i sina Nintendo Direct-sändningar. I natt suktades fansen av flera efterlängtade godbitar. Men eftersom att presentationen gick i turbofart var det kanske inte helt lätt att få ett grepp om vad vi har att se fram emot. Därför har jag summerat de tyngsta nyheterna från showen.

mark

”Luigi’s Mansion 3” släpps till Switch

Hurra! Som liten var jag besatt av ”Luigi’s Mansion” (även om jag bara vågade spela det på dagtid, mvh mes) och är – föga förvånande – smått lyrisk över detta avslöjande. Snart ger sig Marios bror ut på ännu en jakt och dammsuger upp spöken i hus som gnisslar och knarrar. Dock inget releasedatum i sikte. Tur att jag i alla fall kan lägga vantarna på 3DS-remastern av Gamecubes originaltitel redan 12 oktober.

markNintendo Switch får nya NES-kontroller

De nya handkontrollerna är trådlösa och kan enkelt kopplas upp med Switch. De fungerar endast med klassiska NES-spel. Precis som joy-cons kan du ladda kontrollerna på sidan av konsolen. NES-tillbehören kostar 60 dollar, det vill säga runt 500 kronor, och kommer bara att finnas tillgängliga för användare som betalat för ett Nintendo online-konto. Än så länge vet vi inte när de lanseras.

nesswitch
Foto: Skärmdump/Youtube
nesswitch2
Foto: Skärmdump/Youtube

markGame Freak utvecklar ett rollspel för Switch

Arbetstiteln är ”Town” och äventyret går ut på att skydda en liten stad från elaka monster. Det verkar bli en hel del strategiska strider. Spelet släpps 2019.

markEtt nytt ”Animal Crossing” släpps nästa år

Nintendo Switch får ett sprillans nytt ”Animal Crossing”-spel som designas i skrivande stund. Men det är först 2019 som vi får prova på det. Såhär såg Tom Nooks hälsning ut.

markKolossala mängder med ”Final Fantasy” till Switch

Håll i er nu! Först ut har vi ”World of Final Fantasy: Maxima” som lanseras 6 november. Sedan bär det av med ”Final Fantasy XII: The Zodiac Age”, ”Final Fantasy VII”, ”Final Fantasy IX”, ”Final Fantasy X” och ”Final Fantasy X-2” som alla kommer nästa år. Herregud, det här är mer ”Final Fantasy” än vad jag kan hantera! Och just det, det snackades också om nysläppta ”Final Fantasy XV Pocket Edition” och kommande ”Fantasy Fables: Chocobo’s Dungeon”. Och så ”Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition”. HJÄLP!

finalfantasydirect
Foto: Skärmdump/Youtube

markMer info om onlinetjänsten

Från och med 18 september får Switch sin nya funktion som öppnar upp för onlinespelande – inte bara för färska titlar utan också för gamla NES-favoriter. Dessutom kommer du kunna lagra dina sparfiler i molnet. Tjänsten kostar drygt fyra dollar i månaden, alltså cirka 35 kronor.

switchonline
Foto: Skärmdump/Youtube

Det var det hele! Eller ja, i alla fall det som jag tyckte var värt att lägga på minnet. Om du vill vältra dig mer i Direct kan du kolla in sändningen här nedanför.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB