Startsida / Inlägg

Bethesda-chefen: Självklart gör vi ett ”Wolfenstein III”

av Effie Karabuda
wolf3
Foto: Bethesda

Vilket drömbesked! Bethesdas Pete Hines bekräftar att den svenska ”Wolfenstein”-serien kommer att leva vidare – och att en uppföljare är på väg. 

Alla som kollar på Project Runway vet att det ligger en hel del sanning i uttrycket ”One day you’re in, the next day you’re out”. I spelbranschen råder samma konkurrenstänk som i modeindustrin. Även om Uppsala-studion Machine Games planerat för en ”Wolfenstein”-trilogi kan man aldrig vara säker på att alla spel faktiskt blir av. Allt hänger på mottagandet.

I en intervju med brittiska Metro gör Bethesdas PR-chef Pete Hines det klart och tydligt att ett ”Wolfenstein III” ska lanseras. Hines menar att ”Wolfenstein II” som släpptes förra året gjorde bra ifrån sig, men att försäljningssiffrorna kunde ha varit ännu högre. Det hindrar däremot inte utgivaren från att avsluta serien.

”Självklart gör vi ett ’Wolfenstein III’. De (Machine Games, reds anm) sa på scen att de ska ta en paus från den lite större handlingen och göra den här saken. Men vi får se hur det slutar, ha ha.”, säger Hines och syftar på utvecklarnas spin-off ”Youngblood” som visades upp på E3-mässan.

”Youngblood” är en fristående co-op-upplevelse. Spelaren får bekanta sig med BJ Blazkowicz tvillingdöttrar Jess och Soph som letar efter sin far i nazi-styrda Paris under 80-talet. Expansionen släpps 2019.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB