Startsida / Inlägg

Toad förtjänar inte att jämföras med Trumps penis

av Effie Karabuda
toadtrump
Foto: Nintendo/AFP

Det finns en karaktär i spelvärlden som inte skulle göra en fluga förnär. Och det är Toad. Ändå blir han utsatt för en smutskastning utan dess like. 

Den intet ont anande spelfiguren Toad vaknade upp till skräckrubriker häromdagen. Porrstjärnan Stormy Daniels avslöjar nämligen i sin självbiografi ”Full Disclosure” att Donald Trumps penis har ”ett jättestort svampformat huvud” som hon menar påminner om Toads skalle. Över en natt kastas vår lilla svampgosse in i en brutal sexskandal.

Toad – som ständigt levt i skuggan av kändisvänner som Mario och Peach – får alltså oproportionerligt med uppmärksamhet. För första gången toppar han trendlistorna på Twitter och jämförs i artiklar världen över med den amerikanske presidentens könsorgan. Det som gör mig mest illa berörd är inte själva jämförelsen, utan att det är just Toad som drabbas av den här sortens ärekränkning.

Det finns minst fem andra Nintendo-karaktärer som jag hellre hade velat se Daniels sätta dit, då deras personligheter är betydligt mer Trump:iga. Varför inte den bröliga machomannen Wario? Eller hans oj-min-hand-råkade-bara-hamna-på-hennes-rumpa-sliskiga kompanjon Waluigi? Men jag förstår, deras utseenden är inte snoppkompatibla. Den nitlotten drog dessvärre vår käre Toad.

Det spelar liksom ingen roll att Toad aldrig skulle ta till våld, har en pipig röst och en allmänt barnvänlig aura när hans knopp är designad som ett ollon. Och exakt vad ska han göra åt saken? Särskilt när man nyligen fastställt att svampen – efter många om och men – inte är en hatt, utan bara en förlängning av hans huvud. Han kan ju inte operera bort en vital del av sin kropp.

Jag vet inte hur jag ska gå vidare efter det här. Det enda som ger mig tröst i den här tuffa tiden är tron på att Toad är så pass oskyldig att han inte förstår vad som försiggår. Jag ser framför mig hur han rullar fram på banorna i ”Mario Kart”. Lycklig. Ovetandes. Det värmer mitt hjärta, om än för en kort stund.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB