Startsida / Inlägg

Jag har aldrig känt mig så mossig som när jag träffade Baby Ariel

av Effie Karabuda
babyarielintervju
Foto: Electronic Arts

Hon har miljontals med följare, släppt hitar, skrivit en bok – och fått en egen ”The Sims”-karaktär. 17-åriga Baby Ariel kan få vem som helst att känna sig ocool. 

Baby Ariel glider runt på ett ”The Sims 4”-event i centrala London. Hon tar selfies,  skrattar högt och nätverkar. Alla här vet vem hon är. Förutom jag.

Förvirringen var total när jag fick höra att Baby Ariel – 17-åringen med drygt 30 miljoner Musical.ly-följare – är en karaktär i nya ”The Sims 4”-expansionen ”Kändisliv”. Ariel, vem? Lilla sjöjungfrun?! Efter en snabb googling insåg jag att denna människa bland annat släppt fyra succésinglar och skrivit boken ”Dream Out Loud” där hon ger livsråd till sina fans. Hjälp.

Mitt möte med detta underbarn kunde inte börja sämre. Och då var mitt utgångsläge redan rätt så uselt. För mig är Musical.ly nämligen lika främmande som ”Fortnite” är för Katrin Zytomierska. Det finns ett enormt generationsglapp mellan mig och Ariel – trots att det bara skiljer sex år mellan oss. Men jag andas lugnt och tänker att herregud, jag har ändå gjort min research.

Intervjun inleds med att min dator vägrar starta efter att ha varit i flygplansläge i oklart antal timmar. Jag skämtar nervöst och ljuger (?) om att teknik inte är min bästa sida. Bara någon minut i hennes närvaro och jag går redan in i rollen som den mossiga tanten. Ariel är däremot mediatränad som få och säger bara ”don’t worry” medan jag svettas som en gris. Efter en kvart av många ”I’m so sorry” kan vi till slut dra igång.

I ”Kändisliv” får spelarna interagera med Baby Ariel när hon sjunger, spelar gitarr och ger allmän stjärnglans till expansionen. Att samarbeta med Electronic Arts kändes självklart för 17-åringen.

– Jag tycker det är viktigt med självförverkligande, individualitet och kreativitet och ”The Sims” har samma värderingar som jag. Det är ett spel där man får skapa precis vem man vill och låta den personen göra vad den vill, säger Baby Ariel.

Sångerskan har själv fått vara med och designa sin karaktär i spelet. Jag undrar om hon tog tillfället i akt och skapade en coolare version av sig själv (det hade jag gjort).

– Ha ha! Helt ärligt ville jag göra den så realistisk som möjligt, med lite mer kinder och mage precis så som jag ser ut.

”The Sims”-spelarna har ett rykte om sig att vara rätt så brutala. De tvingar sina simmar genomlida graviditet efter graviditet, låser in dem i små utrymmen, låter dem dö i sina egna kisspölar och tänder eld på dem. Är Ariel medveten om vad hennes karaktär kan utsättas för?

– Herregud, jag hoppas att de inte gör något elakt. Jag hoppas bara vi sjunger och dansar tillsammans medan jag spelar gitarr. Jag vill inte tänka på allt dåligt som kan hända, ha ha!

Den här tonåringen bollar sinnessjukt många projekt. Hon skådespelar, sjunger, har en youtubekanal, jobbar med spelföretag och rattar flera olika sociala medier. När jag rabblar upp allt som Baby Ariel har lyckats med i sin karriär säger hon ”thank you” gång på gång och jag undrar lite vad det är hon tackar för. Hon har ju åstadkommit allt på egen hand.

Ariel ger ett sken av att vara väldigt trygg trots sin ringa ålder. Som att hon har förstått en massa saker om livet. Jag önskar nästan att hon hade en självhjälpspodd jag kunde lyssna på.

– Det kanske är en konstig grej, men jag har verkligen lärt mig att älska mig själv. Det tar tid, men jag är säker på vem jag är och står upp för mig själv. I grunden handlar det om att göra något som man älskar. Gör det du vill och gör det 24/7. Om du blir lycklig av att spela ”The Sims” dygnet runt så ska du göra det.

Tack Baby Ariel för din visdom. Nu ska jag säga upp mig från Aftonbladet och bara spela ”The Sims”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB