Startsida / Inlägg

FÖRTITT: Så bra är nya ”The Sims 4: Kändisliv”

av Effie Karabuda
thesimskandislivtest
Foto: Electronic Arts

Influencerlivet har tagit sig in i ”The Sims 4”-världen – och passar som handen i handsken. Den nya sortens kändisar öppnar upp för otippat och påhittigt gameplay.

Helt ärligt var jag inte superpeppad på att spela influencer i ”The Sims 4: Kändisliv”. Mest för att tanken på att typ behöva fota alla mina maträtter ovanifrån och göra reklam för Kry-appen kändes rätt så osexig. Men som tur är tolkar Electronic Arts sociala medier-tillvaron på ett mer originellt vis.

Här får jag leverera mitt eget material. Jag kan streama hemifrån och leka SodaPoppin eller filma när jag vandrar runt i grannskapet och sedan publicera mina videor online. Det finns till och med en drönare som kan följa efter mig och spela in olika händelseförlopp.

Det gäller att trenda högt upp på sociala medier och locka så många följare som möjligt med mitt digitala skapande. Till skillnad från tidigare kändisexpansioner kan jag bli berömd oavsett vad för yrke jag har – i och med influencerinriktningen. Det känns som ett fräscht tillskott och är – ja, det är töntigt att skriva detta – väldigt 2018 av EA.

thesimsgetfamous2

Om jag vill satsa på något mer traditionellt finns det i princip bara skådespelaryrket att välja mellan. Jag kan även jobba som musiker, men det är inte en lika ”officiell” karriär. Som skådespelare får jag följa med min sim till jobbet istället för att skicka iväg hen och vänta tålmodigt på att dagen ska vara över. På inspelningsplatsen blir jag uppiffad och  påklädd innan det är dags att ta regi och låta känslorna svalla över. I det här läget är det viktigt att min sim är väl förberedd – annars blir det pinigt.

Vägen till berömmelse är lite svårare än i till exempel ”The Sims 3: Kvällsnöjen” där det räckte att ligga med en A-kändis en gång för att få paparazzis efter sig. Jag hann tyvärr inte djupdyka i hela den här processen men det känns som att man behöver engagera sig mer i färdighetsbyggandet för att slå igenom.

thesimsgetfamous1

Det som jag faller för allra mest är de småtokiga grejerna som EA alltid har en tendens att klämma in i ”The Sims 4”. Typ kollriga fans som inte kan bete sig, eller alla de desperata sätten man kan flörta med dörrvakten på.

För att inte tala om den guldpläterade toaletten. Nä, jag tänker inte berätta mer om den. Det blir roligare så.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB