Startsida / Inlägg

Robyn släpper mobilspel inför hemligt gig: ”Känns spännande”

av Natasha Azarmi
mobilspel_robyn
Foto: Konichiwa Records/Red Bull

Den 26 oktober släpper Robyn albumet ”Honey” – det första på åtta år. Dagen efter gör hon en hemlig spelning i Stockholm. För att få biljetter måste fansen spela ett mobilspel som artisten har varit med och skapat.

”Hötorgstrappan vid fontänen, imorgon kl 12!”

”Anyone in Tallinn on Saturday?”

”NYC: Anyone playing the game and want to swap?”

I slutet på september meddelade Robyn att hon snart är tillbaka på den svenska livescenen. Den 27 oktober gör hon en hemlig spelning i Stockholm. Men det går inte att köpa biljetter. Den som vill vara på plats måste spela mobilspelet ”Secret Gig”.

– Jag har alltid gillat spel. Vi har jobbat tillsammans med att ta fram appen utifrån idén att de som kommer gå på konserten får en möjlighet att träffa varandra innan, säger Robyn till Aftonbladet Spela.

För att vinna biljetter måste spelarna samla artefakter, det vill säga små symboler i spelet. Det gör de bland annat genom att träffas. I Facebookgrupper letar fans efter spelare som vill mötas upp. De skapar evenemang med rubriken ”Lunchswap” och gör sina byten på lunchrasten. 

Evenemangen har spridit sig till flera delar av världen, från Göteborgs centralstation där 150 deltagare nyligen samlades, till Soho i London. Totalt har människor i 47 olika länder engagerat sig. 

– Jag tycker det känns spännande att mina fans från olika länder och städer kanske kommer vara i kontakt med varandra innan.

I somras släppte Robyn singeln ”Missing U” – det första solomaterialet på åtta år. På sociala medier skrev hon att låten var en hälsning till fansen. Att få möta dessa betyder mycket, förklarar hon.

– Musik är det bästa jag vet och jag är så himla nördig med det själv, så jag tror att jag förstår vad det är att ha förväntningar på en artist man gillar. Jag tycker om att lägga ner tid på det jag gör, ett sånt här tillfälle att ge tillbaka till de som är väldigt peppade på skivan är såklart kul.

Men spelet är inte bara ett sätt för Robyn att få komma nära sin fans – det ger även fansen möjligheten att lära känna varandra. Enligt artisten är gemenskapen viktig.

– Samarbete och hjälpsamhet är två egenskaper som kommer att göra det lättare att komma långt i mobilspelet.

Det finns också andra sätt att öka sina chanser.

– Jag tycker att de ska hålla utkik på alla mina kanaler för det kommer dyka upp grejer där. Det finns också en officiell ”Secret Gig”-grupp på Facebook.

Robyn beskriver spelningen som ”lyxig”. Det blir den enda hon gör i år och det kommer vara en unik upplevelse för de som är på plats.

– Allt som händer där kommer bara hända den kvällen. Jag vill träffa mina fans igen och det är så himla kul att kunna göra det på det här ganska speciella sättet i min egen hemstad och med massa omsorg och mer tid att förbereda än vad jag brukar ha innan en premiär.

Men hur upplägget ser ut vill hon inte avslöja.

– Jag kan inte säga något om det, det är en HEMLIG konsert. Den som kommer dit får se vad som händer den 27 oktober.

presssecretgig
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB