Startsida / Inlägg

”Fresh Prince”-stjärnan stämmer ”Fortnite”

av Effie Karabuda
fortnitecarlton
Foto: TT/Skärmdump

Han slog igenom på 90-talet med sin Carlton-dans i tv-serien ”Fresh Prince i Bel Air”. Nu anklagar Alfonso Ribeiro ”Fortnite” för att ha stulit hans signaturrörelser. 

Alfonso Ribeiro hävdar att succéspelet ”Fortnite” kopierat hans dans i komediserien ”Fresh Prince i Bel Air” från 1990-talet. I tv-programmet spelar Ribeiro den lite stela kusinen Carlton Banks som dansar till Tom Jones ”It’s not unusual” när han vill släppa loss.

Stjärnan försöker nu skydda sitt varumärke. Enligt uppgifter till TMZ stämmer Ribeiro Epic Games, skaparna bakom spelet, för att de använt dansen utan hans tillstånd. Skådespelarens advokat menar att man hoppas på någon sorts ekonomisk kompensation.

”Fortnite” har bland annat blivit känt för sina så kallade ”emotes” där karaktärerna i spelet gör olika knasiga moves. Den mest populära är ”the floss” som spridit sig världen över. ”Emoten” som Ribeiro syftar på har helt klart många likheter med Carltons små glädjefyllda ryck.

”Fresh Prince”-profilen har tävlat i den amerikanska versionen av ”Let’s dance” där han visade upp den klassiska ”Carlton-dansen” i ett av sina nummer. Sedan 2015 är han programledare för ”America’s funniest home videos”.

Och för att liva upp tillvaron ytterligare vill han nu smaska i sig en bit av Epics pengakaka!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB