Startsida / Inlägg

Pewdiepie samlade in 2 miljoner till indiska barn – efter hatet

av Effie Karabuda
pewds_indien
Foto: Skärmdump, Youtube

Det indiska musikbolaget T-series smutskastades av Pewdiepies tittare. Men youtubern slog snabbt tillbaka mot hatet och skänkte två miljoner till barn i Indien.

Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs främsta konkurrent är T-series. Den indiska kanalen har länge legat svensken hack i häl och nästan knuffat ner honom från Youtubetronen. Men än så länge har Pewdiepie fler prenumeranter än motståndaren – tack vare idogt kampanjande från fansens håll.

I en video tackar spelprofilen sina följare för allt stöd. Men några av Kjellbergs anhängare var så pass måna om att deras idol skulle förbli störst på Youtube att de började hoppa på T-series. Vilket Pewdiepie inte alls uppskattade.

”Det har varit en del i det här som jag verkligen, verkligen inte gillar”, förklarar Kjellberg och syftar på ”riktigt motbjudande, onödiga kommentarer” i stil med ”fuck Indians” och ”fuck you, India”.

”Det här är inget som jag står för, och jag vet att min fanbase inte gör det heller”, tillägger han.

Kjellberg valde att utnyttja all publicitet och rikta uppmärksamheten till något lite mer positivt istället. Han startade en stor insamling för utsatta barn i Indien i hopp om att de ska slippa arbeta mot sin vilja.

Under en tre timmar lång livestream lyckades youtubern skrapa ihop över en miljon kronor. Den totala summan landade till sist på drygt 2,2 miljoner kronor. Bland andra Minecraft-grundaren Markus ”Notch” Persson var med och donerade pengar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB