Startsida / Inlägg

Microsoft ryktas avslöja två nya Xbox-konsoler – på årets E3

av Effie Karabuda
Foto: Xbox/Flickr

En ny konsolgeneration kan vara på väg. Microsoft planerar att berätta mer om sina två (!) kommande Xbox-konsoler på E3 2019, enligt den franska sajten Jeux Video.

En E3-mässa utan konkurrenten Sony innebär att Microsoft kan roffa åt sig nästan all plats i strålkastarljuset. Den amerikanska speljätten filar på en presskonferens som verkligen kommer att slå på stora trumman senare i juni.

Två stycken sprillans nya Xbox-hårdvaror ska presenteras, enligt uppgifter till Jeux Video. Microsoft tänker inte avslöja pris eller namn på produkterna, men kommer att ge oss ett releasedatum. Som det ser ut nu lär de två konsolerna släppas hösten 2020.

Företaget vill föra vidare Xbox One S- och Xbox One X-konceptet i den nya konsolgenerationen. Det innebär att man satsar både på en budgetvariant, samt en mer avancerad version av Xbox:en.

I december förra året läckte arbetsnamnen för konsolerna – där det blev klart att en kallas för Anaconda och den andra för Lockhart. Den sistnämnda kommer att ha en mer rimlig prislapp och kanske till och med är utan diskläsare. Anacondan blir snäppet dyrare, men har bland annat större lagringsutrymme.

Tanken är att användarna ska kunna föra över sina fysiska spelbibliotek till konsolen utan diskläsare. Både Lockhart och Anaconda kommer att ha stöd för bakåtkompatibilitet. Om man ska tro källorna kommer också ”Halo Infinite” att lanseras i samband med de nya hårdvarorna.

Senast Microsoft släppte en ny konsol var 2017 när Xbox One X landade i butik.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB