Startsida / Inlägg

Nytt ”Lord of the Rings”-spel på väg – Gollum i huvudrollen

av Effie Karabuda
Foto: Warner Bros.

Ett kommande actionäventyr ska följa den girige Gollum och hans tid med härskarringen. Det är den tyska studion Daedalic som står för utvecklingen.

Bered er på en hel del ”my precious” från en väsande liten varelse. Ett nytt spel i ”Lord of the Rings”-samlingen är nämligen på ingång – denna gång med fokus på Gollum, skriver Hollywood Reporter.

Äventyret utspelar sig under åren då Gollum var den som vakade över den enda ringen och Frodo hade inte ens påbörjat sin farliga resa genom Midgård. Vi kommer alltså få ta del av en historia som beskriver händelserna innan böckerna och filmerna.

”Det finns redan en stor konflikt hos karaktären, med de två rösterna som pratar i huvudet samtidigt. Det här skapar bra förutsättningar för spelaren att ta olika beslut; Smeagol-beslut eller Gollum-beslut”, förklarar Carsten Fichtelmann, vd för Daedalic Entertainment, till Hollywood Reporter.

Tanken är att man ska lägga ner mer krut på storyn än i tidigare titlar som porträtterat den kända Tolkien-världen. Tyska Daedalic planerar att lansera spelet tillsammans med Middle-earth Enterprises under 2021 till PC och konsoler.

Det är dock inte helt säkert att Andy Serkins – mannen bakom Gollum i filmerna – ska göra rösten till spelkaraktären.

”Det kommer bli en annan tolkning av karaktären och världen, så även med Andy Serkins skulle det inte bli samma roll som i filmerna. Isåfall skulle han behöva få fram en annan vinkel. Därför behöver det nödvändigtvis inte vara han. Det kan bli någon annan.”, säger Jonas Husges, head of business development, till PCGamesN.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB