Startsida / Inlägg

Svenska ”Overwatch”-stjärnan stöttas av fansen – efter hatet

av Effie Karabuda
Foto: Blizzard

Matilda Smedius – rösten bakom ”Overwatch”-hjälten Brigitte – blev hårt ansatt av skjutarspelets community. Då överöste fansen henne med kärlek.

Under en längre period har flera ”Overwatch”-spelare hävdat att den svenska karaktären Brigitte rubbat metan och skapat obalans i onlinespelet. Många har också kallat hjälten för tråkig och trög. Men istället för att rikta kritiken mot utvecklaren Blizzard har man attackerat Matilda Smedius – som gör rösten till Brigitte.

Den 21-åriga skådespelaren delade en skärmdump på Twitter och skrev att hon inte förstår varför någon skulle vilja skicka den här sortens meddelande till henne. Personen som kontaktat henne menade att Brigitte ”förstört Overwatch”.

Smedius har inte varit med och designat support/tank-hybriden och därmed inte kunnat påverka samspelet mellan de olika hjältarna. Men hon har gett en stor dos personlighet och charm till rollfiguren, vilket många uppskattat trots hatet som florerat den senaste tiden.

Efter tweeten var det flera fans som hörde av sig till Smedius och backade henne. I en video pratar ”Overwatch”-profilen om trakasserierna och tackar samtidigt för stödet som hon har fått.

”Jag var så trött på alla meddelanden som dök upp hela tiden. Jag förstår inte varför någon skulle skriva något sånt där. Jag fattar inte varför folk hashtaggar #DeleteBrig på mina foton och kallar mig tjock”, säger hon i videon.

En minoritet på Reddit har kallat Smedius reaktion för överdriven och menar att hon söker uppmärksamhet, men 21-åringen tar avstånd från kommentarerna. Hon berättar för Aftonbladet Spela att hon vill fokusera på det positiva:

”Jag hade ingen aning om att det skulle bli så stort som det blev jag känner mig alldeles överväldigad. Det är makalöst hur många som har hört av sig och visat stöd. ’Overwatch’-communityt är verkligen helt fantastiskt kärleksfullt och jag hoppas att det är det folk ser efter det här, inte hatet.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB