Startsida / Inlägg

Här blir ”Super Smash”-stjärnan träffad – av en död krabba

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump

En av världens bästa ”Super Smash Bros.”-spelare, ”Hungrybox”, hade precis vunnit en hel turnering. Då kastade någon i publiken en död krabba på honom.  

Det blev en helg med blandade känslor för ”Super Smash Bros. Melee”-proffset Juan ”Hungrybox” Debiedma. E-sportstjärnan gjorde en helvändning efter att ha legat risigt till i placeringarna och vann till sist Pound 2019-turneringen i Maryland, USA. Men segern hamnade i skymundan av en oväntad skaldjursattack.

I en video kan man se hur Debiedma först skakar hand med sin motståndare, Joseph ”Mango” Marquez, för att sedan hoppa till av att något träffade honom. Han plockar då upp en sak från marken som visar sig vara en död krabba.

”Vem kastade den här på mig?”, skriker han till publiken med krabban i handen.

”Hungrybox” kommenterade händelsen ytterligare på Twitter.

”Förlåt för att jag gick i taket. Någon kastade en jävla rå krabba på mig. […] Den missade precis mitt huvud. Vad i helvete.”

Kommentatorn Phil ”EE” Visu – som reagerade starkt på händelsen i livesändning – skrev i en tweet att mannen som kastade krabban blev utkickad från eventet.

Debiedma är en av världens främsta ”Super Smash”-spelare, men tvingas ändå utstå mängder av hat från communityt. Oftast är det hans val av fighter, Jigglypuff, som retar gallfeber på fansen. Förra året publicerade e-sportprofilen en essä i The Players Tribune där han förklarade varför folk hatar karaktären.

”Jigglypuff är annorlunda. Till att börja med är hon defensiv. Hon låter spelet komma till henne. Hon agerar lockbete och straffar. Hon har också ett move som heter ’rest’ där hon försätter spelarna i ett slags låst läge, en mekanik som tagit ner många ’Melee’-spelare. Allt det här gör Jigglypuff ganska opopulär. Vissa skulle till och med kalla henne för en lökig karaktär. Men vet ni vad? Det är just därför jag blev kär i henne.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB